Reklama

IDM*Superbike 2017: První test Halbicha s Hondou

Ještě s namontovanými zrcátky na nové Fireblade testoval pro novináře český pilot z IDM Jan Halbich v Portugalsku.

Český jezdec si tak odslouží svůj poslední rok z tříleté smlouvy za Team Holzhauer Racing Promotion.

Pro 23-letého jezdce z Prahy přišlo pozvání od Honda Japan. Týmový šéf HRP Jens Holzhauer a Jan Halbich využili pozvání a zúčastnili se novinářského představení nové Hondy Fireblade v portugalském Portimau.

Na místě byli japonští inženýři z oddělení Fireblade a testovali zde nejnovější technologii jako třeba elektroniku. Počasí testům opravdu přálo a tak se Jan Halbich cítil na svém novém pracovním nástroji na Autódromo Internacional hned velmi spokojeně.

Jan Halbich dokázal na novém motocyklu okamžitě diferencovat novinky na novém modelu a okamžitě je dokázal uvést do praxe.

První motocykl Honda Fireblade už stojí v dílně firmy HRP, druhý je na cestě. Ještě ale není rozhodnuto, zda při oficiálních testech Hondy v březnu bude Halbich pilotovat svou starou Hondu, nebo nový model. O velikonocích ale bude v Misanu v každém případě testovat už nový motocykl.

Myšlenka, že Team HRP nasadí vedle Halbicha ještě druhého jezdce, nebude v praxi uplatněna. Holzhauer nechce mít vyloženě pilota, který by si své závodění plně zaplatil. A uvažovaný Luca Grünwald nebyl schopen požadovaný budget dát dohromady.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama