Reklama

Michele Pirro s wild card v Misanu

DWO (Dorna World Organisation) sice ještě nezveřejnila oficiálně divoké karty pro závod Emilia Romagna v mistrovství světa superbiků v Misanu, ale jeden jezdec - a to ten hodně důležitý - je už jasný: Ital Michele Pirro.

Tester Ducati Michele Pirro vždy miloval šampionát Superbike, ale od roku 2019 se nezúčastnil závodu mistrovství světa (tehdy jel za BARNI Racing Team v Misanu - a obsadil 8. místo ve druhé jízdě). V posledních letech startoval s divokými kartami nebo jako náhradník „pouze“ v mistrovství světa MotoGP. Určitě by rád více závodil v SBK, ale z toho či onoho důvodu to nebylo možné. Například nyní v Assenu mohl nahradit zraněného Danila Petrucciho, ale nemohl to udělat, protože byl zaneprázdněn testováním MotoGP. Nyní se zdá, že nadešel čas ho znovu vidět v Superbike a v Misanu, na jeho domovské trati, která nemůže být více domovská. Ve skutečnosti má Michele Pirro sídlo společnosti (spolu s některými partnery) přímo uvnitř MWC. Michele Pirro se v Misanu představí v barvách of. továrního týmu Aruba.it a ne v barvách Barni Racing, za který závodí v italském šampionátu CIV.

Pokud jde o další divoké karty v Superbike pro Misano, zdá se hypotéza o jednorázovém návratu týmu Pedercini hodně nereálná.

V kubatuře Supersport by měli být s wild card na startu dva jezdci: debutant Alessandro Sciarretta a zkušený Luca Ottaviani, nyní pravidelný jezdec s už 12 závody na kontě. Dva nejlepší jezdci v celkové klasifikaci CIV Supersport téměř jistě nebudou soutěžit: Andrea Mantovani a Davide Stirpe. Lorenzo Dalla Porta, který vroucně doufal v možnost, že bude doma závodit, divokou kartu nedostal. Minulý rok udělal tým Altogo několik startů s wild card se Simonem Corsim a plánoval jich udělat hodně s bývalým mistrem světa Moto3. Ale v prvním kole CIV Lorenzo Dalla Porta neměl štěstí, je nyní v žebříčku pozadu, a proto nemá pro start na divokou kartu žádnou šanci.

Mimochodem: S wild card se dá startovat i v šampionátu BSB. O víkendu uvidíme v Donington Parku hned tři jezdce: Can Öncü pojede jako náhradník v týmu Gearlink Kawasaki za zraněného Camerona Dawsona a dále Brita Toma Bootha-Amose a našeho Ondřeje Vostatka.

Turecký jezdec Can Öncü je v šampionátu WorldSSP až na 13. místě se ziskem 22 bodů, takže rozhodně potřebuje dohnat manko testovacích km kvůli zranění.

A v šampionátu MS-Supersport se nedaří ani týmu PTR Triumph, ve kterém o světové body závodí Brit Tom Booth-Amos (zatím v MS na P21) a náš Ondřej Vostatek se ziskem hodně hubených 2 bodů až na P29. Jelikož se zdá, že problém není v motocyklu Street Triple 765 RS - Jorge Navarro z nového týmu Wepol Racing v šampionátu je celkově devátý, když už čtyřikrát dojel sedmý...tak tovární tým PTR Triumph chce využít tohoto víkendu k důkladnému testování v závodních podmínkách!



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama