Reklama

BSB 2024 začne ve Španělsku

Tradiční a nejvíce ceněný národní šampionát, tedy BSB Superbike, bude mít příští rok svou premiéru - myšleno úvodní závod - na Pyrenejském poloostrově, konkrétně na španělském okruhu Circuito de Navarra .

Ve skutečnosti výběr Navarry, již nyní dějiště testů CEV a World Superbike, není vůbec náhodný. Od 1. listopadu 2022 přešla pod správu MSVR Group v dobré společnosti spolu s okruhy jako Donington Park, Cadwell Park, Snetterton, Oulton Park a Brands Hatch. Jen dost času na přeskupení a nyní je Navarra zpět v kalendáři BSB.

Není nic nového, že British Superbike závodí mimo státní hranice. V minulosti se konal v Mondello Park v Irsku, ale především v letech 2012 až 2019 v Assenu. S Brexitem bylo řečeno, že v kalendáři už nebudou žádné nebritské venkovní závody, ale promotér MSVR tuto teorii vyvrátil fakty.

Britský superbike ve Španělsku? Je to tak a nejen pro zimní testy. Sezóna 2024 vyhradí nejkonkurenceschopnějším a nejvelkolepějším národním šampionátům Superbike na planetě cestu za hranice země Albion. Circuito de Navarra o víkendu 20. až 21. dubna bude ve skutečnosti hostit zahajovací kolo sezóny 2024 s BSB.

BSB mimo britské hranice je skutečnost, která již nyní vyvolává diskusi.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama