Reklama

BSB 2017: Sylvain Guintoli za tým Hawk Suzuki

Francouzský ex-mistr světa ze šampionátu WorldSBK Sylvain Guintoli se vrací do britského šampionátu Superbike. Pojede v týmu Hawk Suzuki, kde bude pilotovat nový motocykl GSX-R 1000.

Už začátkem tohoto týdne jsme vás informovali o tomto přestupu, ale tehdy to nebylo ještě oficiální.

Ačkoliv vyjel sympatický Francouz pro tovární tým PATA Yamaha jediné pódiové umístění v letošní sezóně, tak s ním nebyla prodloužena smlouva a přednost dostali Alex Lowes a Michael vd Mark.

Jelikož byl 34-letý Guintoli v uplynulé sezóně zraněn a musel vynechat po pádu v Superpole v Imole celkem pět závodních víkendů, přesto se umístil v MS-Superbike 2016 celkově na P11 jako nejlepší pilot s motocyklem Yamaha, tak na něho nezbylo žádné kvalitní místo v nějakém Top týmu šampionátu WorldSBK.

Francouz tak musel vzít zavděk nabídku týmu Hawk Bennets Suzuki z BSB.

Guintoli závodil už 2009 s týmem FIXI Crescent Suzuki v šampionátu BSB a dlouho bojoval o titul šampiona. Pak si ale přivodil komplikované zranění nohy v Donington Parku. Francouzský jezdec už řadu let žije se svou rodinou ve Velké Británii a jeho závodění za tým Hawk Bennets Suzuki se bude konat v tom nejpříznivějším možném okamžiku: Vzhledem ke startu značky Suzuki s novým motocyklem GSX-R 1000 se tak bude jednat o tovární comeback Suzuki.

Sylvain Guintoli má na svém kontě celkem 170 startů v šampionátu WorldSBK, 9 jízd dokázal vyhrát a celkem 42x stál na stupních vítězů. V sezónách 2011 a 2012 závodil za česko-italský tým Effenbert-Liberty a byl týmovým kolegou našeho Jakuba Smrže, na kterého zřejmě jako na soupeře natrefí i v sezóně 2017.

Týmovým kolegou Guintoliho bude možná šampion BSB Superstock 1000 ze stáje Bennetts Suzuki - syn slavného otce - Taylor Mackenzie.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama