Reklama

Sylvain Guintoli míří do BSB

Pokud se nestane nějaký zázrak a mysteriozní sponzor šéfa týmu Giampiera Sacchiho se najednou nevynoří z hlubin moře, tak velký francouzský sympaťák Sylvain Guintoli příští rok na startovním roštu WorldSBK nebude.

Jak ve svém posledním rozhovoru pro italský web Corsedimoto.com nastínil týmový majitel Ioda-Racing Giampiero Sacchi, tak aktuální situace v jeho týmu je následující: Ioda Racing bude používat i v sezóně 2017 motocykly Aprilia RSV4 RF letošní výroby, ale jelikož Sacchimu stále chybí hlavní sponzor, tak se jezdecký výběr zúžil na následující dva jezdce: San Mariňana Alexe de Angelise a Argentince Leandra Mercada, zatímco na Sylvaina Guintoliho prostě sponzorské peníze nejsou.

A francouzský mistr světa 2014 tak bude zřejmě následovat svého konkurenta z letošní sezóny WorldSBK Davide Giugliana do britského seriálu BSB.

Zde by měl Sylvain Guintoli pilotovat v týmu Hawk Suzuki (ex-Buildbase BMW) nový motocykl Suzuki GSX-R 1000.

Zda se do BSB vrátí i šampion 2015 Josh Brookes, není stále ještě jisté: Ale dle jeho letošního kolegy a kamaráda Karla Abrahama, má Joshua 5 velmi dobrých nabídek do BSB, a také dobře placených, což v jeho případě hraje primární roli.

Naopak jedinou Brookesovou šancí zůstat 2017 v WorldSBK je maďarský tým Toth Yamaha Racing: Ti už sice dle informací přímo z týmu nabídli Australanovi nadstandardní podmínky na jejich možnosti (letenky z Austrálie do Evropy a zpět 2x ročně, úhrada cestovních nákladů a pobytů během všech závodních víkendů, nárok na vyjeté ceny, žádný vlastní sponzorský příspěvek do týmu), ale to podstatné chybí, tedy stabilní měsíční gáže pro Australana.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama