Reklama

News z WorldSBK a WorldSSP před Misanem

Před 8. závodem letošního šampionátu motocyklů, těm co nejvíce podobným těm sériovým, došlo ve startovních listinách k několika změnám. Ty byly způsobeny jak zraněními, tak špatnými výsledky některých jezdců a tak se na ně společně podívejme.

Mistr světa WorldSBK 2014 Sylvain Guintoli je stále zraněn. Po Imole, Sepangu a Donington Parku bude tedy tovární jezdec Yamahy chybět i v Misanu. Zatímco při závodě v Donington Parku jel místo něho úřadující šampion MotoAmerica Cameron Beaubier, tak nyní na přání hlavního sponzora PATA pojede Niccolo Canepa. V současné době je tak Canepa skoro „na roztrhání“. Nejdříve startovat v šampionátu STK FIM Cupu, neboť oba stabilní piloti Florian Marino a Ricardo Russo jsou zraněni a Ital místo nich závodil v Imole a v Donington Parku a jako třetí zajistil týmu první letošní pódium. Pak absolovoval Canepa místo Guintoliho testování v Misanu a o minulém víkendu 28letý talent vyhrál za tým GMT94 Yamaha (spolujezdci Checa a Mahias) s motocyklem Yamaha YZF-R1 12h v Algarvé.

O vyhazovu Australana Joshe Hooka z týmu Grillini Kawasaki jsme už samozřejmě psali. I o tom, že ho vystřídal Jihoafričan Sheridan Morais. Ten se ale v týmu Andrea Grilliniho moc „neohřál“, od Misana až do konce sezóny ho nahradí Ital Gianluca Vizziello (v Imole a v Sepangu za tým Kawasaki GoEleven místo zraněného Romana Ramose). Jestli se tedy říká - a zcela oprávněně, že MotoGP řídí Španělé, tak seriál WorldSBK je zcela v italských rukou.

VFT Racing: V Misanu pojede buď Baiocco nebo Scassa, ovšem možný je i comeback Fabia Menghiho. Po šesti letech závodění v WorldSSP si na letošní sezónu koupil 30letý Fabio Menghi od týmu Althea Racing loňský motocykl Ducati Panigale R a se svým týmem VFT Racing postoupil do WorlsSBK. Bohužel hned při prvním závodním víkendu na Phillip Islandu si zlomil pánev a tak prvních 7 závodů (14 jízd) musel vynechat. Misano je ale domácím závodem pro VFT Racing. Misano Word Circuit Marco Simoncelli leží pouhých 15 minut od sídla týmu, takže přijde určitě hodně fanoušků pouze kvůli nim. Pokud Menghi nebude chtít svůj comeback zde absolvovat, tak pojede zřejmě Matteo Baiocco v sedle VFT Ducati. Dohoda s testovacím jezdcem Ducati Lucou Scassou totiž obsahovala pouze závody v Sepangu a v Doningtonu.

Kevin Wahr je nazpět v týmu Lorini Honda. Před závodem WorldSSP se rozešli tým Lorini Honda a Němec Kevin Wahr. Nyní se ale opět sejdou v jednom boxu. Australan Glenn Scott si totiž musí nechat operovat ještě jednou své zlomeniny lýtkové a holenní kosti ze začátku dubna. Wahra nahradil před Doningtonem Ayrton Badovini - vítěz WorldSSP ze Sepangu - až do konce sezóny 2016. A Wahrovi se vyplatilo „neplivat“ po bývalém týmu, ten si na něho okamžitě vzpomněl a místo zraněného Scotta povolal znovu Kevina Wahra.

Lorenzo Zanetti diskvalifikován. Po závodě WorldSSP v Imole byly na motocyklu MV Agusta F3 675 Itala Zanettiho objeveny některé nedovolené součástky a tak byl Ital dodatečně diskvalifikován. Tím se náš Ondra Ježek posunul do Top-6, což je historicky nejlepší výsledek českého jezdce v tomto šampionátu.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama