Reklama

Hrůzostrašný pád Guintoliho naštěstí bez následků

Po hrůzostrašném pádu Sylvaina Guintoliho během Superpole v MS-Superbike se daly očekávat i hodně špatné zprávy, naštěstí to není pravda, což potvrdil týmový šéf Yamahy Paul Denning.

Přesně v 9.30 odjetých minutách v Superpole 2 měl včera dopoledne ošklivý pád Sylvain Guintoli. Mistr světa z roku 2014 při výjezdu z T12 nazývané „Curva Acque Minerali“ chytil highsider, vyletěl vysoko do vzduchu a dopadl zády přímo na tvrdý povrch okruhu Autodromo Internazionale Enzo e Dino Ferrariho. Několik minut byl ošetřován vedle tratě a nevypadalo to vůbec dobře.

Guintoli byl transportován sanitkou do nejbližší nemocnice, tedy do „Hospital Imola“.

V hospitality Yamahy se nám podařilo hovořit s týmovým šéfem Paulem Denningem: „Víme už, že se nejdná o žádné těžké zranění, což je po takovém crashi malý zázrak. Má sice zlomený levý kotník, ten ale nemusí být operován, nýbrž byl pouze zasádrován. Sylvain si sice stěžoval na silné bolesti v oblasti hrudního koše, což vypadalo na zlomená žebra. Ale rentgenový snímek to nepotvrdil. Zřejmě šlo o hodně tvrdý náraz. Absolutně musíme být spokojeni, jak fungovala helma Shark, která se postarala o to, že nedošlo k poranění hlavy. Sylvain zůstane přes noc v nemocnici, ale v neděli by mohl být propuštěn“.

Bohužel není vůbec jasné, proč k tomuto highsideru vlastně došlo? „Bohužel nemáme žádná data, neboť elektronický záznamník na motocyklu se při crashi poškodil. Musíme vše odevzdat Magneti Marelli, a ty musí vyčíst všechna data. Byl to hodně rychlý crash s vysokým highsiderem. Ale bez získaných dat a výpovědi jezdce se nechci pouštět do žádných spekulací“, vysvětlil dále Denning.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama