Reklama

V Doningtonu místo Guintoliho pojede Cameron Beaubier

Úřadující šampion MotoAmerica Superbike Cameron Beaubier nahradí v dalším závodě World Superbike na okruhu Donington Park zraněného ex-mistra světa Sylvaina Guintoliho v továrním týmu Pata Yamaha. 23letý Kaliforňan tak bude debutovat v šampionátu WorldSBK.

V mistrovství USA získal Cameron Beaubier titul hned ve svém druhém závodění jako týmový kolega čtyřnásobného šampiona Joshe Hayese, a má na svém kontě už 8 vítězných závodů v seriálu MotoAmerica.

Alex Lowes naopak na startu svého domácího závodu na okruhu Donington Park chybět nebude, ačkoliv si v Sepangu zlomil při pádu ve druhé jízdě klíční kost.

Oba dva piloti Yamahy Joshua Hayes a Cameron Beaubier si rozdělili vítězství při posledním závodě tohoto seriálu na okruhu Virginia International Raceway.

Časem 1:24,358 minuty si nejdříve Cameron Beaubier vyjel Pole-Position, za ním skončili Roger Hayden a Toni Elias (Yoshimura-Suzuki).

Čtyřnásobný US-šampion Joshua Hayes (Yamaha) sice odstartoval do závodu až z P10, ale nakonec dokázal oslavit už své 59. vítězství v šampionátu US-Superbike, za ním projeli cílem Roger Hayden, Elias a Beaubier.

Druhý závod pak vyhrál obhájce titulu Cameron Beaubier, kterého na stupních vítězů doplnili Hayes, Elias, zatímco R. Hayden se na ně jako čtvrtý nevešel..

V šampionátu vede po 4 závodních víkendech (z devíti) Hayes se ziskem 137 bodů před Beaubierem (126), R. Haydenem (116) a Eliasem (111).

Mladík z Roseville patří mezi největší talenty americké motocyklové silnice posledních let a před jeho závoděním v seriálu MotoAmerica sbíral zkušenosti i v Evropě: Red Bull Rookies Cup, španělský šampionát CEV v kubatuře 125 ccm a také MS-125tek, zde všude jsme ho mohli vidět na startovním roštu.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama