Reklama

MotoGP 2017: Alex Rins pojede tovární Suzuki

Nyní je to už oficiálně! Alex Rins nahradí Aleixe Espargara v továrním týmu Suzuki v sezónách 2017 a 2018 a bude tak týmovým kolegou Andrea Iannoneho na motocyklu GSX-RR.

Kompletní změna proběhla v posledních týdnech u továrního týmu Suzuki. Ačkoliv ještě před nedávným časem tvrdil týmový manažer Davide Brivio rezolutně, že má v úmyslu prodloužit smlouvy se současnými jezdci z důvodů kontinuálně pokračovat v projektu MotoGP, tak aktuální situace je radikálně jiná. Nejdříve byl angažován Andrea Iannone a podepsal smlouvu na sezóny 2017 a 2018, když Maverick Viňales oznámil svůj odchod k továrnímu týmu Yamaha. Aleix Espargaró naopak neustále prohlašoval, že by rád u Suzuki zůstal, ačkoliv nešetřil kritickými slovy.

Ovšem v Barceloně Aleix všechny své naděje na nabídku od Suzuki vzdal. Nyní potvrdila továrna Suzuki, že 20letý lídr Moto2 Alex Rins bude v roce 2017 jako týmový kolega Andrea Iannoneho a bude tedy pilotovat druhý tovární motocykl Suzuki GSX R1000-RR.

Rins vždy prohlašoval, že do MotoGP postoupí pouze v případě, že dostane místo v továrním týmu, ačkoliv satelitní tým Tech3-Yamaha měl o rychlého Španěla velký zájem. Nyní to dle všech náznaků vypadá, že Francouz Johann Zarco bude týmovým kolegou už podepsaného Jonase Folgera.

Aktuálně sedmý jezdec tabulky MS-MotoGP Aleix Espargaró byl tedy „hozen přes palubu“ a má jedinou šanci, jak zůstat v královské kubatuře MotoGP. A to získat druhé místo v továrním týmu Aprilia vedle Sama Lowese, ovšem na toto místo se těší jak Stefan Bradl, tak Alvaro Bautista.

Ale starší ze dvou bratrů Espargarových má ještě dvě nabídky do WorldSBK. Pokud se uvolní místo v týmu Honda World Superbike vedle Nickyho Haydena - vše ale záleží na tom, zda se podaří Michaelu vd Markovi přestup do MotoGP (do Marc VDS Honda místo Esteveho Rabata) a nebo může Aleix Espargaro zakotvit v továrním týmu Ducati místo Davide Giugliana vedle Chaze Daviese.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama