Reklama

Změna jezdce: Acosta místo Millera zatím dle KTM nepřipadá v úvahu

Ohromující výsledky Pedra Acosty během prvních tří víkendů Grand Prix už vyvolaly poměrně dost spekulací. Minulý víkend se v Austinu objevila fáma, že mladého Španěla brzy převede KTM do Red Bull KTM Factory Racing na úkor Jacka Millera. KTM nyní na tyto fámy zareagovala.

Po třech víkendech Grand Prix jako jezdec MotoGP má Pedro Acosta na svém kontě již dvě umístění na stupních vítězů. Mladý Španěl byl KTM zařazen do týmu Red Bull GAGAS Factory Racing Tech3, ale vynikající výkony Acosty vedly ke spekulacím, že by mohl být brzy převeden do oficiálního továrního týmu KTM na úkor Jacka Millera.

Nic však není vzdálenější pravdě, jak pro Motorsport-Magazin promluvil ředitel motorsportu KTM Pit Beirer. KTM sice tuto možnost smluvně má, ale prozatím se tak nestane, takže změna v průběhu sezóny zatím nepřipadá v úvahu.

Pit Beirer: „Pedrovy výkony jsou absolutní senzací. Ale ne, to pro nás není možnost. Všichni čtyři naši jezdci v MotoGP mají tovární smlouvy. Nejsme tedy vázáni na konkrétní tým. Ze smluvního hlediska není překážkou cokoliv měnit. Ale kromě toho je stále naprosto absurdní uvažovat o takových změnách během sezóny.“

Výkony Acosty však zajistily, že výkony ostatních tří jezdců KTM (GASGAS) byly zastíněny. Žádný z ostatních tří jezdců se nepřibližuje úrovni mladého Španěla a to způsobuje v rodině KTM určité bolesti hlavy.

Pit Beirer: „Určitě s tím nejsme spokojeni. Jack je občas trochu mimo, ale přes zimu pilně trénoval a je v lepší fyzické kondici než kdykoli předtím. Jen se snaží propracovat zpátky nahoru. Moc se mi to líbí. Brad přijel do Austinu se zlomeným prstem, což na této extrémně těžké trati evidentně nepomáhá. Ale sezóna je ještě dlouhá a musíme bojovat o každý bod, protože Brad je stále v dobré pozici v pořadí šampionátu. Nyní je pro nás důležité dostat Brada co nejrychleji zpět do jeho normální formy.“

V tuto chvíli může ze silného výkonu Acosty těžit zejména Binder, neboť Jihoafričan již mnohokrát naznačil, že potřebuje silného spoluhráče.

Pit Beirer: „To Bradovi nesmírně pomáhá. Často to byl náš jediný zdatný jezdec a jemu, nám ani nikomu jinému nebylo jasné, jak moc to bylo kvůli jezdci nebo motorce. Nyní máme druhého jezdce, který si vede dobře. Pak je mnohem snazší analyzovat, kde jsou slabiny a kde se musíme zlepšit. Takže nás to určitě posílí. Budeme i nadále nabírat na síle!“

Za něco málo přes týden bude paddock GP hostovat v mistrovství světa MotoGP ve čtvrtém kole sezóny na okruhu Circuito de Jerez-Angel Nieto. Podle pětinásobného mistra světa Jorge Lorenza to bude okruh, kde si Acosta připíše své první vítězství v MotoGP. To by bylo něco...!



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama