Reklama

Loris Baz & Co.: Návrat novodobých rytířů do středověku

Francouzi Loris Baz, Johann Zarco, Alexis Masbou a Fabio Quartararo, doplněni Španělem Tito Rabatem a Italem Niccolo Antonellim navštívili před závodem Grand Prix v Le Mans historický zámek „Chateau de Lude“.

Včera podnikli lokalmatadoři Loris Baz, Fabio Quartararo a Alexis Masbou společně s Tito Rabatam a Niccolo Antonellim cestu proti času - tedy do středověku - a navštívili historický a mnoha pověstmi opředený zámek „Chateau de Lude“ v oblasti Sarthe ve Francii.

Region Pays-de-la-Loire se nachází přímo na křižovatce provincií Anjou, Maine a Touraine. Zde se začala mezi 10. a 11. stoletím hrdinná obhajoba proti Normanďanům a Angličanům, po dlouhé bitvě trvající celá staletí patří nyní tento zámek už 260 let stejné rodině.

Jezdci byli přijati jednou z aktuálních obyvatelek, kněžnou Barbarou De Nicolay a jejím služebnictvem, kteří byli oblečeni do historických krojů. Piloti samotní pak dostali šanci si sami vyzkoušet oblečení z tehdejších dob, mohli si prohlédnout zámek a dozvědět se historii.

Původně vojenský hrad byl v renesanci přestavěn v elegantní venkovské sídlo. Zámek je známý na celém světě díky své transformaci pod různými majiteli, kteří samozřejmě přinesli svůj vlastní styl, takže se jednotlivé budovy renovovaly a vzniklo tak jedinečné sídlo ve francouzském designu smíchané s anglickým venkovním stylem a obklopené zahradami.

Po půli dne absolutně bez motorek se ale jediný francouzský jezdec královské kubatury MotoGP Loris Baz už opět koncentroval na domácí závod Grand Prix: „Je to vždy fantastické, závodit před vlastním publikem, a doufám, že potěším fanoušky dobrým výsledkem“.

Mistr světa Moto2 Johann Zarco se tak poprvé představí před domácím publikem jako mistr světa: „Je to pro mě obrovská pocta, startovat poprvé doma jako mistr světa. Tento víkend se budu cítit jako Valentino Rossi“.

Fabio Quartararo měl do sezóny opravdu hodně těžký start a doufá, že právě při domácím závodě obrátí kormidlo ve svůj prospěch: „Můj plán je jasný, po špatném začátku sezóny chci dohnat ztracené pozice a před francouzským publikem do toho dám opravdu všechno“.

Ještě horší začátek sezóny má za sebou jeho zkušený krajan Alexis Masbou. Ten závodí letos za tým Peugeot MC Saxoprint a dvojnásobný vítěz Grand Prix v kubatuře Moto3 ještě letos nezískal ani jeden bod. Samozřejmě doufá, že tato hubená statistika už nebude po domácím závodě v Le Mans pravda a že se mu podaří třeba napodobit husarský kousek krajana Luise Rossiho, který zde vyhrál závod této kubatury - v dešti - v sezóně 2012. Francouzská továrna letos debutuje v MS, ovšem motocykly jsou absolutně identické s biky Mahindra.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama