Reklama

GP Francie Moto2: Využije Zarco domácího prostředí?

V Jerezu svým vítězstvím zvýšil Sam Lowes náskok na čele šampionátu, jak ale v domácím závodě odpoví úřadující mistr světa Johann Zarco?

Sam Lowes (Federal Oil Gresini Moto2) vyhrál závod v Jerezu dominantním způsobem, a svým pronásledovatelům nedal žádnou šanci se mu přiblížit, ač to Jonas Folger (Dynavolt Intact GP) a Alex Rins (Paginas Amarillas HP40) samozřejmě zkoušeli. Lowes tak oslavil své druhé vítězství v kariéře Grand Prix a se ziskem 72 bodů má nyní náskok 10 bodů na nejbližšího soupeře.

Francie ale nebude pro Lowese určitě vůbec jednoduchá, neboť ho zde čekají specialisté na tuto trať, jakým je například čtyřnásobný vítěz z Le Mans Švýcar Thomas Lüthi (Garage Plus Interwetten), v kubatuře Moto2 zde vyhrál Lüthi v sezónách 2012 a 2015. Aktuálně je se ziskem 53 bodů v Top-4.

V Jerezu potvrdil Folger opět, že patří k nejlepším jezdcům kubatury Moto2, v Le Mans se umístil jednou na P6, ale v Le Mans byl také odmávnut v roce 2009 v kubatuře 125 ccm jako druhý a to bylo jeho první pódium vůbec. Aktuálně je se ziskem 47 bodů v Top-5.

Alex Rins je letos opět hodně silný, dokázal vyhrát třeba v Austinu. V Jerezu obsadil místo třetí, v MS má na svém kontě celkem 62 bodů, tedy o 13 více než ve stejnou dobu vloni a je průběžně celkově druhý. V Moto3 zde dojel vždy na pódiovém umístěn a v roce 2012 zde ve své Rookie sezóně získal první pódium své kariéry vůbec.

Mistr světa Johann Zarco (Ajo Motorsport) je aktuálně v MS třetí, ovšem Jerez mu vůbec nevyšel. V Qualifying obsadil až P15, v závodě nakonec zachránil umístění v Top-5. Vloni se Zarco v Le Mans poprvé postavil při domácím závodě na pódium, na Lowese nyní ztrácí 16 bodů a právě doma by chtěl vyhrát svůj druhý letošní závod a vykročit tak rázně za obhajobou mistrovského titulu, což se v kubatuře Moto2 ještě nikomu nepodařilo. Mistři světa buď velmi rychle přestoupili do královské kubatury MotoGP, jen pouze Rabat to vloni zkoušel, ale nakonec se musel spokojit a umístěním v Top-3 za Zarcem a Rinsem.

Jinak jedna hodně zajímavá změna. Vítěz závodu 200 mil v Daytoně Danny Eslick pojede s motocyklem Suter v týmu JPMoto Malaysia místo zraněného Efrena Vazqueze.

Pořadí v šampionátu

01- Sam Lowes – Federal Oil Gresini Moto2 – KALEX Moto2 – 72 bodů
02- Alex Rins – Paginas Amarillas HP 40 – KALEX Moto2 – 62
03- Johann Zarco – Ajo Motorsport – KALEX Moto2 – 56
04- Thomas Luthi – Garage Plus Interwetten – KALEX Moto2 – 53
05- Jonas Folger – Dynavolt Intact GP – KALEX Moto2 – 47
06- Dominique Aegerter – carXpert Interwetten – KALEX Moto2 – 43
07- Luis Salom – SAG Team – KALEX Moto2 – 31
08- Hafizh Syahrin – Petronas Raceline Malaysia – KALEX Moto2 – 28
09- Simone Corsi – Team Speed Up – Speed Up SF16 – 26
10- Franco Morbidelli – Estrella Galicia 0,0 Marc VDS – KALEX Moto2 – 11



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama