Reklama

Jorge Lorenzo: S obrovskou sebedůvěrou do Kataru

Stejně jako v Sepangu, dominoval Jorge Lorenzo také poslednímu předsezonnímu testu v Kataru. Takže se nabízí otázka, je tovární jezdec Yamahy za umělého osvětlení vůbec k poražení?

Testování v „předsezóně“ 2016 proběhly pro Jorge Lorenza hodně optimisticky. V Sepangu deklasoval všechny své konkurenty o neuvěřitelných 0,9 sec, když poslední testovací den vyrazili všichni piloti na trať s tvrdými pneumatikami. Na Philipp Islandu obsadil P4, při posledním testu v Kataru byl jasně nejlepší o půl sekundy.

Ale úřadující mistr světa dobře ví, že: „“Předsezóna„ je už za námi a ta opravdová akce začne až pod umělým osvětlením v Kataru. Jsme všichni hodně netrpěliví, až začnou ty opravdové závody. Zima byla hodně dlouhá a testy nepřináší ten stejný pocit jako závody“.

„Cítím se hodně silný a přijel jsem s velkou dávkou sebedůvěry k prvnímu měření sil. Jsem rád, že jsem si poměrně dobře a rychle zvykl na pneumatiky Michelin, což se potvrdilo během všech třech testů“, je názoru pětinásobný mistr světa.

Při prvním závodě sezóny 2015 vedl Jorge Lorenzo v závodě hodně dlouho, pak se mu posunul vnitřek helmy a Mallorčan se už nemohl zapojit do souboje Valentina Rossiho a dvěma Italy s motocykly Ducati Doviziosem a Iannonem o vítězství v závodě: „Přes velmi dobré výsledky na testech musíme zůstat stát oběma nohami pevně na zemi, neboť až do neděle se nebudou rozdělovat žádné body. Takže musíme už od čtvrtka intenzivně pracovat, abychom získali dobrou pozici a v neděli mohli ukázat ten správný pace. Chci začít sezónu 2016 co nejlépe - především v porovnání s rokem 2015. Závody mohou začít, budeme si je prostě užívat“.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama