Reklama

Valentino Rossi: Vše může začít!

Dlouhé čekání skončilo. Dnes vyjedou na trať Losail International Circuit - za umělého slunce - novodobí rytíři. Ano, prvním závodním víkendem, kterým je Commercial Bank Grand Prix of Qatar, začíná nová sezóna.

Tovární jezdec Yamahy Valentino Rossi chce opět bojovat o titul mistra světa, když vloni se stal „pouze“ vicemistrem světa, ačkoliv byl až do posledního závodu ve Valencii neustále na čele bodovací tabulky.

„Konečně budeme hovořit o závodech. Jsem opravdu rád, že začíná nová sezóna. Ačkoliv naše testy proběhly velmi pozitivně, tak závody jsou úplně o něčem jiném“, říká devítinásobný mistr světa Valentino Rossi, o kterém je známo, že při závodních víkendech je schopen ještě oproti testům zrychlit a to hlavně v závodě samotném.

Během testů jsme se sice hodně naučili o nových pneumatikách Michelin a jednotné elektronice, ale stále ještě můžeme na něco přijít a něco objevit. První závod bude hodně důležitý, neboť ukáže opravdový potenciál biku a jezdce“, ví dobře zkušený Rossi, který začíná svou 21. sezónu v paddocku Grand Prix.

Ačkoliv při testech několikrát zazářily motocykly Ducati a Suzuki vedená Maverickem Viňalesem, tak zůstává Rossi jedním ze tří největších favoritů na titul mistra světa královské kubatury.

V loňské sezonní premiéře slavil Valentino Rossi furiantním způsobem v Kataru vítězství, když udržel v šachu piloty Ducati Doviziosa a Iannoneho a když mu také trochu pomohla Lorenzova příhoda s helmou, posunuté polstrování uvnitř helmy znemožnilo pozdějšímu mistru světa v některých zatáčkách pohled na trať: „Loňská sezóna pro mě začala velmi dobře. Nevím, jestli jsem schopen opakovat stejný výsledek, ale chci po závodě stát bezpodmínečně na pódiových stupních. Bude hodně důležité, už od první session dobře pracovat a jít do závodu s jasnou ideou. Cítím se dobře připraven a jsem namotivovaný stejně jako můj tým. Vše může začít!“



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama