Reklama

Čísla vztahující se ke Grand Prix Texas

Podívejme se společně na statistická čísla vztahující se ke třetímu závodu letošního šampionátu Red Bull Grand Prix of The Americas, který se koná na okruhu Circuit Of The Americas.

100 - Ital Simone Corsi a Španěl Julian Simon stojí těsně před absolvováním svého 100. startu v Moto2.

50 - Valentino Rossi dojel jako druhý při GP Argentina a bylo to už po padesáté, co se postavil na stupně vítězů jako druhý v premier-class.

41 - Vítězství Marca Marqueze v Argentině znamenalo, že už stál po 41. na stupních vítězů v premier-class a závod MotoGP tak ukončil v Top-3 tolikrát, jako Loris Capirosi během své celé kariéry.

28 let - V závodní den v Austinu to bude přesně 28 let ode dne, kdy se seriál Grand Prix vrátil v roce 1988 na americkou půdu a to po přestávce dlouhé 22 let. Eddie Lawson vyhrál závod 500 ccm a další Američan Jim Filice závod 250 ccm, když startoval jako náhradník za Masahiro Shimizu.

26 - Bradley Smith skončil jako osmý v Argentině a bylo to po 26. v řadě, co byl odmávnut v Top-15. Naposled nedokončil závod GP Velké Británie 2014, když musel zajet do boxu kvůli defektu zadního kola. V 68leté historii je pouze pět jezdců, kteří mají lepší statistiku nepřetržitého bodování v premier-class než tento Brit: Mick Doohan (37 ukončených závodů v Top-15 v řadě), Colin Edwards (34), Wayne Gardner (30), Eddie Lawson (28) a Valentino Rossi (28).

25 - Axel Pons, který obsadil P8 v závodě Moto2 v Argentině, oslaví své 25. narozeniny v den qualifying v Texasu.

16 - Šestnáct různých jezdců se postavilo na stupně vítězů ve všech třech kubaturách během prvních dvou závodů Grand Prix tohoto roku. Pouze dva jezdci stáli na stupních vítězů v obou závodech, Marc Marquez v MotoGP a Brad Binder v Moto3.

15 let - První den závodního víkendu v Austinu to bude přesně 15 let od doby, kdy Valentino Rossi vyhrál úvodní závod poslední sezóny závodění kubatury 500 ccm v Grand Prix, přičemž Honda tehdy vyhrála závody ve všech objemových kubaturách.

12 - Posledních dvanáct závodů MotoGP na území USA vyhráli jezdci s motocykly Honda. Posledním jezdcem s jiným motocyklem než Honda, který v USA vyhrál v MotoGP, byl Jorge Lorenzo v Laguna Sece v roce 2010.

9 - Johann Zarco vyhrál v Argentině už svůj 9. závod v kubatuře Moto2. Pouze tři jezdci vyhráli více závodů než on: Marc Marquez - 16; Tito Rabat - 13 a Pol Espargaro - 10.

7 - Sedmé místo Stefana Bradla s motocyklem Aprilia bylo nejlepším umístěním tohoto motocyklu v kubatuře MotoGP od doby, kdy Noriyuki Haga dokončil jako sedmý závod Grand Prix Velké Británie v Donington 2003. A jelikož Bradlův týmový kolega Alvaro Bautista byl rovněž klasifikován v Top-10, tak to bylo poprvé od Doningtonu 2003 (tehdy byl Colin Edwards odmávnut rovněž jako 10.), kdy dva jezdci s motocykly Aprilia byli odmávnuti v Top-10 v kubatuře MotoGP.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama