Reklama

WSS: Od roku 2017 chce Randy Krummenacher vydělávat za závodění!

Přestup Randyho Krummenachera z Moto2 do MS-Supersport byl sice pro mnohé hodně velkým překvapením, ještě větším ale bylo, že získal místo v prestižním týmu Kawasaki Puccetti.

Hned ve svém prvním závodě MS-Supersport dokázal Švýcar vyhrát, po prvních dvou závodech letošní sezóny je na čele šampionátu, když jako jediný v nich byl domávnut v Top-4.

Devět let závodil ve světě Grand-Prix, ale za celou dobu pouze jedno pódiové umístění. V létě 2015 se rozhodl Randy Krummenacher změnit paddock a jak to vlastně všechno bylo.

Po brněnském závodě Grand Prix v srpnu 2015 byl Švýcar na samém konci s motivací. Ačkoliv do závodu na Masarykově okruhu dal úplně všechno, tak byl v cíli odmávnut až na P20 a rozhodl se, že už to tak dále pokračovat nejde. Dle jeho vlastního vyjádření měl už dost politikaření v paddocku GP.

V neděli večer napsal majiteli týmu Manuelu Puccettimu e-mail, ve kterém stálo, že by rád změnil závodní seriál a také motocykl.

Puccetti spolupracuje se sponzorem San Carlo, který je zastoupen i v GP. A zde závodí Moto3 Team Italia, kde pracuje jistý Alfredo Mastropasqua a ten se za Krummenachera zaručil. Nastínil Puccettimu, že je tento Švýcar schopen závodit hodně vpředu.

V polovině září v Misanu pokračovalo jednání se sponzory a Krummenacherovo závodění v sezóně 2016 postupně dostávalo přesnou podobu. Někteří jeho sponzoři se rozhodli pokračovat i v MS-Supersport, jiní ale s odchodem z Grand Prix odešli rovněž. Takže motivovaný švýcarský jezdec musel sáhnout na vlastní úspory a rozhodl se k odvážnému kroku. A podepsal s Puccettim smlouvu na novou sezónu.

Zde je nutno podotknout, že tým Kawasaki Puccetti chce mít oba dva jezdce vpředu, takže i když loňský Sofuoglův kolega Marco Faccani skončil celkově v MS v Top-10, tak musel odejít.

Zajímavé je i to, že někteří původně odmítaví sponzoři se ke Krummenacherovi opět vrátili.

To je pro švýcarského jezdce hodně pozitivní, a v sezóně 2017 by bylo vůbec poprvé v kariéře tohoto pilota, že nebude muset donést žádné peníze do týmu, ba naopak si z nich může i něco ponechat, takže bude vlastně profesionálem.

A bude tak vedle Sofuogla jedním z mála jezdců z paddocku WSS, který bude vydělávat.

Ptáte se jak? Prostě tým Puccetti, pokud bude Krummenacher závodit tak jako v Austrálii, mu dá k dispozici volné reklamní plochy na motocyklu!

A to je také Randyho cíl!

Garantováno to samozřejmě Krummenacher vůbec nemá, ale jak říká: „Vidím světlo na konci tunelu.“

Jedno je jisté, v MS-Supersport by se dali na prstech jedné ruky spočítat ti, kteří za své závodění dostávají zaplaceno a nemusí si je platit ze sponzorských peněz.

Poprvé od roku 2007 má Krummenacher i odpovídající support, tehdy byl dvojkou u KTM ve 125kách, #1 byl Koyama a Randy Rookiem, takže zas tak velká sláva to podle něho nebyla.

Krummenacher má s Kawasaki Puccetti dvouletou smlouvu, prakticky ale 1+1, a do konce září 2016 se bude ten druhý rok specifikovat a detailně definovat.

Prostě Švýcarovi se podařilo najít skvělou možnost. Nejlepší motocykl v nejlepším týmu.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama