Reklama

WorldSBK 2018: Red Bull Honda - Camier a Gagne

Po Leonu Camierovi potvrdil tým Red Bull Honda pro MS-Superbike jako druhého jezdce Američana Jake Gagneho. Dosavadní pilot Stefan Bradl dal přednost jobu testovacího jezdce v kubatuře MotoGP.

Po měsících čekání obdržel Stefan Bradl začátkem listopadu od Honda Motor Europe návrh smlouvy na rok 2018, ale zřejmě se cítil uražen tak dlouhým čekáním a smlouvu odmítl. Důvodem toho, že musel suverénně nejúspěšnější jezdec s motocyklem Honda tak dlouho čekat, byla jeho otevřená kritika na nový motocykl CBR1000RR Fireblade SP2 a ta pochopitelně nebyla přijata s nadšením.

Mistr světa Moto2 z roku 2011 už řadu týdnů jedná s HRC o smlouvě testovacího pilota a náhradníka - resp. starty s wild card v MS-MotoGP. A zřejmě vše je na dobré cestě, což dosvědčuje i nová role dosavadního testovacího pilota HRC Hira Aoyamy jako týmového šéfa Idemitsu Honda v MS-Moto3 a -Moto2. Bradl si tedy mohl dovolit nabídku týmu Red Bull Honda do MS-Superbike odmítnout.

Proto zas tak velkým překvapením není skutečnost, že Honda nyní vzala pod smlouvu svěřence firmy Red-Bull Jake Gagneho.

2010 vyhrál nyní už 24-letý Red Bull Rookies-Cup, ale nikdo neměl zájem ho angažovat do nějakého týmu Moto3. Takže místo do Grand Prix a paddocku v Evropě zamířil 2012 nazpět do USA a od té doby zde závodí v seriálu MotoAmerica.

Jelikož Red Bull mu kryje záda, tak nikoho ani moc nepřekvapilo, že ho tým Red-Bull vzal jako náhradníka na závod do Laguna Secy místo tragicky zahynulého Nickyho Haydena.

Ačkoliv neměl Gagne vůbec žádnou zkušenost s elektronikou motocyklu v MS-Superbike, dojel na domácím okruhu nedaleko Monterey dvakrát na 15., při dalších startech za tým Red-Bull na Magny-Cours a v Doha získal tři 12. místa.

Dalšího kandidáta na volné místo, zkušeného Itala Davide Giugliana, jasně porážel a tak ve své podstatě nebylo co řešit.

Týmová #1 Leon Camier po závodě na Losail Circuitu jen suše konstatoval: „Ten mladík je rychlejší, než si všichni myslí. Na motocyklu je opravdu dobrý a já osobně jsem u něho viděl pouze pozitivní věci“.

Jezdci a týmy WorldSBK 2018

Kawasaki: Jonathan Rea (GB), Tom Sykes (GB)
Pata Yamaha: Michael van der Mark (NL), Alex Lowes (GB)
Aruba.it Ducati: Chaz Davies (GB), Marco Melandri (I)
MV Agusta: Jordi Torres (E)
Milwaukee Aprilia: Eugene Laverty (IRL), Lorenzo Savadori (I)
Red Bull Honda: Leon Camier (GB), Jake Gagne (USA)
Kawasaki Puccetti: Toprak Razgatlioglu (TR)
Go Eleven Kawasaki: Roman Ramos (E)
Orelac Kawasaki: Leandro Mercado (ARG)
Barni Ducati: Javier Forés (E)
Triple-M Honda: Patrick Jacobsen (USA)
Althea BMW: Loris Baz (FR)
Grillini Suzuki: Kevin Calia (ITA)?, Roberto Rolfo (ITA)?
Pedercini Kawasaki: Yonny Hernandez (COL)? Davide Giugliano (ITA)?
Guandalini Yamaha: Alessandro Andreozzi (ITA)? Ondřej Ježek (CZE)?
HPC-Power Suzuki ?: Dominic Schmitter (CH)

Tučně vytištění jezdci jsou oficiálně potvrzeni.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama