Reklama

Proč se Reův pes jmenuje Brno?

Málokdo zřejmě ví, že se pes trojnásobného mistra světa WorldSBK jmenuje «Brno». A proč vlastně? Zde je celkem prosté vysvětlení!

„Později budou lidé vyprávět o mé éře v MS-Superbike“, je si jistý tovární jezdec Kawasaki Jonathan Rea po svém 60. vítězství: „Nyní je mým největším cílem čtvrtý titul mistra světa“., říká Severní Ir, který vzápětí po brněnském závodě podepsal další dvouletou smlouvu s továrním týmem KRT Kawasaki.

Po druhém místě v Assenu a třetím v Misanu, vyhrál Jonathan Rea 2008 v kubatuře Supersport v Brně svůj první závod v mistrovství světa. O deset let později se svým 60. vítězstvím na tom stejném okruhu stal nejúspěšnějším jezdcem v historii Superbike vůbec. Pomyslný kruh se tak uzavřel.

„Svého psa jsem pokřtil «Brno“,vysvětluje mistr světa důležitost českého Masarykova okruhu ve své kariéře. „Brno je pro mě speciální místo a má tedy zvláštní jméno. Mám rád tuto trať, je to ten správný jezdecký okruh. Jedním z mých momentů v jezdecké kariéře, na které jsem opravdu hrdý, byl rok 2010, kdy jsem zde závodil proti Maxi Biaggimu a také ho dokázal porazit. Přitom je to perfektní trať právě pro Biaggiho, velmi plynulá, ideální pro jeho jezdecký styl z GP s vysokou rychlostí v zatáčkách“.

A Severní Ir ještě doplňuje: „Později jsem měl jako týmového kolegu Carlose Checu, ten dělal některé věci jinak než já, a já je odkoukal. Mnoho z toho jsem mohl využít při svém sobotním vítězství. Musíš prostě při dávání plynu a brzdění zároveň udržovat rytmus trati. Pokud zkoušíš jet rychle, tak je hodně těžké neustále na to myslet. Ale pro Brno platí jedna zásada: Čím měkčí styl jízdy používáš, o to jsi rychlejší.“

Jeho sobotní vítězství o 5,3 sec před továrním pilotem Ducati Marcem Melandrim bylo jeho 60. celkově a překonal tak 19 let starý rekord Carla Fogartyho s 59 vítěznými závody.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama