Reklama

Pole Position v Moto2 získal Franco Morbidelli

Čtvrté letošní Pole Position si vyjel lídr šampionátu Moto2 Franco Morbidelli. Spolu s ním se do první řady na startovním roštu postaví ještě Japonec Takaaki Nakagami a vicemistr světa Thomas Lüthi.

Pilot týmu Marc VDS zajel čas 1:38.468 a byl tak o 0.101 rychlejší než jeho japonský konkurent Nakagami. Zkušený Thomas Lüthi ze Švýcarska zaostal 0.115 a to znamenalo třetí místo.

V Qualifying Moto2 havarovalo hned několik pilotů: Vše začal Francesco Bagnaia, následoval Sandro Cortese a ve stejné zatáčce, tedy v T15, měl hrůzostrašný crash Lorenzo Baldassarri, kdy musel být trénink přerušen. Ital byl v bezvědomí, ale později se probral a protože se uhodil hlavou o asfalt, tak byl převezen do nemocnice k dalšímu vyšetření. Později v Qualifying havarovali společně Jorge Navarro a Mattia Pasini. Pak se ocitl na zemi Tarran Mackenzie a podruhé i Mattia Pasini.

První řadu tedy vytvořili Franco Morbidelli, Takaaki Nakagami a Tom Lüthi, ve druhé se postaví Miguel Oliveira, Fabio Quartararo a Xavier Simeon. Zákaz startu kvůli pádu v FP3 obdržel od oficiálního lékaře závodu Xavi Vierge (Tech3).



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama