Reklama

Karel Abraham (KTM): "Obrovský pokrok!"

„Mám rád tento úkol u KTM“, nadšeně vykládal český jezdec Karel Abraham při soukromém testu MotoGP v Misanu. Zatímco Mika Kallio absolvoval longrun, tak úlohou Abrahama byly různé nové komponenty.

Testovací tým Red Bull-KTM ve složení Mika Kallio a Karel Abraham absolvuje nyní v Misanu třídenní testování. Potom, co se KTM při prvním oficiálním měření sil s konkurencí MotoGP ve Spielbergu 19. a 20. července rozhodně nemusela za nic stydět, tak nyní v Misanu se pracuje na dalším vývoji RC16. Karel Abraham zde nahradil Švýcara Toma Lüthiho, který po nebezpečném pádu v sobotu při brněnské Grand Prix není ještě schopen testovat.

Český jezdec včera v Misanu okomentoval aktuální testování následovně: „Pro mě je to už třetí test s KTM, jsem velmi rád, že mohu být přítomen. V sobotu večer jsem obdržel telefonát od Mike Leitnera, který se mě zeptal, zda mohu přijet do Misana. Odpověděl jsem ano. Bohužel jsem zde proto, že Tom Lüthi se v Brně při crashi zranil. Doufám, že brzy bude opět úplně fit. Pro mě je to třetí test s KTM. První se konal zde v Misanu, druhý pak v Brně. Nyní jsem tedy zde a je plánován ještě jeden test v Brně. Jednoznačně musím potvrdit obrovský pokrok na motocyklu. Ačkoliv tedy byly udělány opravdu obrovské kroky, tak před námi je ještě mnoho práce. Při každém výjezdu z boxu máme něco nového. S některými komponenty jsou hned k poznání velké posuny a naše časy se zlepšují. A to se mně opravdu líbí“.

V MS-Superbike závodí Karel Abraham 2016 za tým Milwaukee BMW a aktuálně je až na 18. místě, takže moc radosti zatím nezažil a tak úloha testovacího jezdce je pro něho vítaným zpestřením: „Miluji toto testování pro KTM, neboť je to možnost jezdit s motocyklem MotoGP. Neexistuje mnoho jezdců, kteří mohou takový motocykl pilotovat. Byl jsem pět let v kubatuře MotoGP a nyní tedy mohu jet opět jeden z nejlepších světových motocyklů. Je to nejen obrovská možnost trénovat fyzičku, ale je to také další vývoj jezdeckých schopností, i když jezdecký styl v WorldSBK je úplně jiný. Ale pořád to jsou jen motocykly. Je to vždy výhodou, sedět na takovém motocyklu. Ve srovnání s mými aktivními časy v MotoGP šla především hodně dopředu elektronika. Jinak přechod na nové pneumatiky Michelin byl pro mě hodně bezproblémový“, říkal dále Karel Abraham, který na dotaz našeho webu během víkendové Grand Prix v Brně, co a kde bude jezdit v příští sezóně, odpověděl lakonicky: „Opravdu nevím“.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama