Reklama

Kam se ztratil Yonny Hernandez?

Pozornému fanouškovi MS-Superbike jistě ve včerejších výsledcích neunikla zajímavost, že chybí #68 Yonny Hernandez z Kolumbie a místo něho pilotuje motocykl Kawasaki ZX-10RR týmu Pedercini Racing s číslem #11 lokalmatador Jeremy Guarnoni.

Co se vlastně stalo? „Yonny má některé manýry jezdců z MotoGP“, říká týmový šéf Lucio Pedercini.

Už koncem srpna měl Hernandez problémy při testech v Algarve, neboť tam přijel pozdě. Nyní ve středu volal Pedercinimu, že nemá v hotelu pokoj, což je ale záležitost jezdce samotného.

Pedercini mu zajistil pokoj v jiném čtyřhvězdičkovém hotelu, tam prý ale nikdo nebyl v recepci a tak se Hernandez obrátil a odjel půjčeným autem nazpět do Paříže.

Ve čtvrtek jednal Hernandezův manažer Simone Battistella s Pedercinim a oznámil mu, že kolumbijský jezdec v Magny Cours startovat nebude. A z celého jednání vyplynulo, že Yonny chce zanechat závodění, ačkoliv má už podepsanou smlouvu s Pedercinim na sezónu 2019.

„Yonny žije v jiném světě. prostě přišel z MotoGP“, říká jasně Lucio Pedercini.

Nyní se tedy Pedercini snaží domluvit s manažerem Guarnoniho, zda by tento 25-letý Francouz startovat i v Argentině a v Kataru...A hlavně za jakých podmínek! A eventuálně i v sezóně 2019...



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama