Reklama

Kde pojede Marc Marquez 2025?

V paddocku Le Mans byla velkým tématem otázka, kde pojede Marc Marquez v sezóně 2025? A tak se podívejme na tuto hodně diskutovanou a nezodpovězenou otázku podrobněji...! Nejdříve si zopakujme daná fakta:

Osminásobný mistr světa a už 31-letý španělský jezdec je definitivně nazpět. O závodním víkendu při Grand Prix Francie, byl dle počtu bodů druhým nejúspěšnějším jezdcem, když získal celkem 29 bodů (více si jich připsal na své konto pouze Jorge Martin - 37). A to nesmíme zapomenout, že se mu vůbec nepodařila kvalifikace a startoval vždy až z 13. pozice na gridu.

KTM

Nejvíce se spojovalo jméno Marca Marqueze s rakouskou značkou KTM. To je ale logicky neslučitelné s dvěma pohledy: Motocykl KTM RC16 ještě není natolik «zralý», aby ani jezdec kalibru Marca Marqueze dokázal každý závodní víkend bojovat o umístění v Top-3 a tím měl šanci na zisk titulu mistra světa a mohl se tak vyrovnat v počtu titulů Valentinu Rossimu.

Navíc u Rakušanů v továrním týmu zřejmě nebude volné místo: Brad Binder má smlouvu do roku 2026 a na uvolněné místo po Jacku Millerovi je jasný kandidát: 19-letý Pedro Acosta.

Aprilia

V továrním týmu v Noale se pravděpodobně volné místo po sezóně 2024 najde. 34-letý Aleix Espargaro se pomalu chystá do závodnického důchodu a uvažuje o roli testovacího pilota. Ale i u Aprilie platí, že motocykl tento italský motocykl nefunguje 100% na všech okruzích a někdy dokáže bojovat o vítězství, jindy má problémy s Top-6 a dokonce i s Top-10.

Ducati

A tak zbývá pouze v současné době bezkonkurenční značka Ducati, ale který tým? V týmu Lenovo Ducati je jasný dvojnásobný mistr světa Pecco Bagnaia. Místo jeho současného týmového kolegy Eney Bastianiniho zřejmě přijde aktuální lídr šampionátu Jorge Martin z Prima Pramac Racing. Naopak do tohoto satelitního týmu má namířeno Fermin Aldeguer. Ovšem určitě nemá jistotu, že obdrží nejnovější stroj, tedy GP25. Naopak se dá celkem s jistotou tvrdit, že se bude muset spokojit s modelem GP24.

Tím máme tedy obsazeny tři ze čtyř továrních strojů GP25 (Bagnaia, Martin a zřejmě Bastianini).

Ten čtvrtý - tedy zbývající GP25 - by dle mínění expertů mohl pilotovat právě Marc Marquez a sice ve svém stávajícím týmu Gresini Racing! Zde vládne «rodinná atmosféra» a to MM#93 velmi vyhovuje! A byl by továrním pilotem z Borgo Panigale!

Toto diplomatické řešení momentálně preferují všechny důležité světové weby, které se zaobírají závoděním v MotoGP.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama