Reklama

Ježek vyhozen z týmu Guandalini

Kvůli znění tiskové zprávy po závodě v Imole byl český jezdec Ondřej Ježek vyhozen z italského týmu Guandalini Yamaha Racing.

V té TZ se píše: 'Po výměně motoru se nepodařilo na Yamaze optimálně seřídit elektroniku, což výrazně snížilo ovladatelnost motorky. Současně během sobotního závodu Ondrovi, počtvrté během závodního víkendu, praskl výfuk.'

Tým Guandalini Racing se ohradil proti znění zprávy, že výfuk nebyl prasklý. Firma, která dodává výfuky je prý hodně naštvaná. Guandalini Yamaha prý navíc ztratí dalšího sponzora a kvůli tomu se prý nebude moci možná zúčastnit závodu v Laguna Sece.

Přinášíme vyjádření českého jezdce k tomuto případu: „V tuto chvíli můžu jen potvrdit, že jsem od pana Guandaliniho dostal e-mailovou zprávu, ve které ukončuje mé působení v týmu Guandalini Racing. Já se domnívám, že k tomuto kroku nejsou právní důvody, proto toto ukončení považuji za bezdůvodné a budu požadovat vrácení alikvótní částky, kterou jsem týmu uhradil na celou sezónu MS superbiků. Případně zvážím další právní kroky“.

Faktem také je, že Ježek už zaplatil za své závodění 95% dohodnuté částky na celý rok.

Mimochodem: Vloni se vystřídali za tento tým následující jezdci: Ital Riccardo Russo odešel z týmu sám, protože byl názoru, že jeho R1 není konkurenceschopná. Také jeho nástupce Jakub Smrž si nevedl v Laguna Sece lépe, a nebodoval. A nedařilo se ani dalšímu Italovi v řadě, kterým byl na LausitzRingu Massimo Roccoli. Teprve příchod třetího Itala v pořadí Alessandra Andreozziho znamenal cestu ke zlepšení, ten závodil za tento privátní tým Yamahy Guandalini Racing od Portimaa. 26-letý pilot byl rychlý v trénincích a v závodech se pohyboval blízko Top-10. Nejlépe byl odmávnut na 12. místě ve druhé portugalské jízdě.

Zajímavé: Jak Riccardo Russo vloni, tak Ondřej Ježek letos byli ukončeni až po domácím závodě. Guandalini si zřejmě netroufl řešit celou situaci ještě před, ačkoliv od Imoly už uplynul měsíc...!

Zdroj: SpeedWeek



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama