Reklama

IDM*Superbike: Jan Halbich zůstává v týmu HRP

S novým motocyklem Honda Fireblade, který byl představen na výstavě Intermot v Kolíně, bude Team Holzhauer Racing Promotion opět závodit v IDM*Superbike: A k Janu Halbichovi se nyní hledá týmový kolega.

V polovině prosince by měla přijít nová Honda CBR 1000. Český jezdec Jan Halbich má s týmovým šéfem Jensem Holzhauerem uzavřenou tříletou smlouvu, takže jezdecká otázka je z velké části vyřešena.

„Chceme startovat s 2 piloty v IDM*Superbike, ale dosud jsme tuto otázku neřešili, neboť se stále ještě neví, jak bude vlastně vypadat a fungovat nový šampionát. A k závodění potřebujeme seriál“, říká jasně týmový šéf Jens Holzhauer.

O co se vlastně jedná? V minulých sezónách závodily společně kubatury SBK a STK, neboť jezdců s opravdovými superbikovými motocykly bylo třeba letos méně než prstů na rukou. Takže tendence nyní směřuje k tomu, aby se vše přizpůsobilo té početnější kubatuře, tedy STK.

Jens Holzhauer je hlasitým zastáncem kubatury Superbike, neboť vlastní ladičskou firmu: „Pokud by mělo být po mém, a vypadá to tak, že bude pouze jedna společná kubatura, tak se s tím musím samozřejmě rovněž ztotožnit, ale přál bych si více volnosti, než je v kubatuře Superstock 1000, třeba u kol a spojky, pak budu spokojený“.

První testy by se měly s novým motocyklem Honda konat v únoru 2017, ovšem tým HRP si ponechá i letošní motocykly a může tak flexibilně reagovat na možnosti při testech a také na přání druhého jezdce.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama