Reklama

HRC má jasno: Pol Espargaro, Alex Marquez - Crutchlow je out

Honda Racing Corporation (HRC) oznámila oficiálně své plány na sezóny MotoGP 2021 a 2022: Pol Espargaró pojede za tovární tým Repsol Honda, Alex Márquez změní tým a přejde do LCR, na Cala Crutchlowa místo nezbylo.

Jakmile Red Bull KTM 25. června oznámil své jezdce na sezónu 2021 bez Pola Espargaro, tak se prakticky potvrdilo, že 29-letého Španěla uvidíme v týmu Repsol Honda. A v pondělí bylo vše potvrzeno oficiální zprávou HRC.

Bývalý mistr světa Moto2 pojede dvě sezóny za tým Repsol Honda, kde bude vedle osminásobného mistra světa Marca Márqueze pilotovat motocykl Honda RC123V.

Pol Espargaro závodí v šampionátu Grand Prix od roku 2006 a má na svém kontě celkem 104 Grand Prix v «premier class».

Vzápětí bylo oznámeno, že Rookie MotoGP Alex Márquez zůstane i po sezóně 2020 u HRC. Zatímco jeho starší bratr a šestinásobný mistr světa «premier class» Marc Márquez podepsal u HRC a týmu Repsol Honda až do roku 2024, tak Alex Marquez (mistr světa kubatury Moto2 z roku 2019) bude závodit za tým LCR Honda s motocyklem Honda RC213V do konce roku 2022.

«Černý Petr» tak zůstal Calu Crutchlowovi, který si musí hledat nové angažmá, resp. šampionát nebo se 35-letý Brit musí rozhodnout pro sportovní důchod.

Pro zkušeného Brita se ale nabízí ještě jedna možnost, jak zůstat i v roce 2021 v paddocku MotoGP: Pokud se potvrdí od TAS trest pro Iannoneho (18 měsíců zákaz činnosti, nebo bude na přání WADA zvýšen dokonce na 4 roky), tak by se mohl stát týmovým kolegou Aleixe Espargara u Aprilie.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama