Reklama

Šok z čistého nebe: Jorge Martin 2025 s Aprilií

Po skončení dnešních testů v Mugellu - odnesl je déšť - vybouchla v paddocku bomba: Lídr šampionátu MotoGP Jorge Martin odchází po sezóně 2024 od Ducati a v roce 2025 pojede za další italskou značku, za tovární tým Aprilia z Noale.

Doslova šok, ale chronologicky k tomu všechno spělo: 6-násobný mistr světa MotoGP Marc Marquez odešel od Hondy (HRC) a sezónu 2024 začal jezdit za satelitní tým Gresini Ducati s motocyklem Ducati GP23. A hned od začátku jezdil #93 MM opravdu výborně.

To samozřejmě vedení továrního týmu z Borgo Panigale neuniklo a tak na plánované uvolněné místo za Enea Bastianiniho se objevil nový kandidát: Marc Marquez. A Jorge Martin už měl dost závodění za satelitní tým, i když s nejnovějším továrním motocyklem.

Proto se Jorge Martin rozhodl přejít od Ducati k Aprilii a když Aleix Espargaro oznámil nedávno konec závodní kariéry po této sezóně, tak zde bylo okamžitě volné místo!

Dnes se tedy přestupový kolotoč roztočil hodně rychle: Jorge Martin pojede 2025 za Aprilii a pro Marca Marqueze se tak uvolnilo místo v továrním týmu Ducati vedle Pecco Bagnaii.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama