Reklama

Čtyřikrát motocyklové News z Itálie

V uplynulých dnech se udály zajímavé události, týkající se závodu silničních motocyklů v Itálii. Jednalo se o comeback Eddiho La Marry, chystající se návrat do sedla závodního motocyklu Michela Fabrizia, comebacku Sylvaina Barriera a konečně těžkého pádu a zranění Rossiho ´pravé ruky´ Alberta Tabaldiho.

Eddi La Marra závodil a skončil druhý

Po 3 letech nucené přestávky se italský motocyklový závodník Eddi La Marra zúčastnil závodu RR Cupu v Mugellu. Ačkoliv celý závod s motocyklem od týmu Ducati Barni vedl, tak nakonec se musel spokojit se ztrátou pouhé jedné sekundy s druhým místem, když vítězem se stal Alessio Terziani a třetí - rovněž s minimální ztrátou - dojel Castellarin.

Po závodě ale prohlásil 27letý Eddi La Marra, že už to nikdy nebude takové jako dřív, že chtěl tento závod věnovat své matce a svému otci, kteří se o něho v uplynulých třech letech starali a že se nyní opět vrátí do normálního života, tedy k volantu kamionu a ke své přítelkyni. Právě jí chtěl věnovat eventuální vítězství. Přítelkyní je bývalá motocyklová závodnice Alessia Polita (na snímku sedí ve vozíčku), která utrpěla těžké zranění na motocyklu 15. června 2013 při závodě CIV Superstock 600 na okruhu “Misano World Circuit Marco Simoncelli” s motocyklem Yamaha R6 v T16 a od té doby je bohužel ochrnutá a musí používat vozíček. Eddi La Marra pak havaroval při testech superbikového motocyklu Ducati 27. srpna téhož roku na stejném okruhu.

Comeback Michele Fabrizia

Ve věku 32 let a se 4 vítěznými závody v WorldSBK na svém kontě se chce pokusit římský jezdec Michel Fabrizio o jezdecký comeback. Naposled závodil vloni jako náhradník v týmu Althea Ducati majitele Genesio Bevilacqua v Imole (dojel na P9 a P10), když do sezóny 2014 nastoupil jako stabilní jezdec v Grillini Kawasaki, ale po 3 závodních víkendech (Aragon, Assen a Imola) se odporoučel se slovy: „Tento tým nemá zájem o výsledky, jim stačí postavit se v neděli před TV-kamery na startovní rošt.“

Nyní zvažuje Michel Fabrizio závodnický comeback, a tak testoval v polovině září v Mugellu motocykl BMW týmu Atlhea svého velmi dobrého známého Genesia Bevilacquy a s wild card se chce zúčastnit závodu SBK v rámci letošního finále CIV 2016 v Mugello, samozřejmě s tímto motocyklem BMW týmu Althea. Před startem do tohoto závodu bude mít za sebou Fabrizio už tři testy. Na otázku jeho závodnického comebacku v WorldSBK odpověděl třetí muž WorldSBK 2009 vyhýbavě: „Uvidíme, uvidíme...“.

V současné době pracuje Michel Fabrizio jako týmový manažer MF84 Pluston Althea, kde závodí v šampionátu CIV kubatury Moto3 jeho tři svěřenci: Nicholas Spinelli (aktuálně 3.), Salvatore Vargas (19.) a Mirko Sparaciari.

Comeback Sylvaina Barriera při CIV v Mugellu

Ex-šampion FIM Superstock (2012; 2014) bude pilotovat při finálovém závodě letošního italského mistrovství CIV v Mugellu Sylvain Barrier motocykl Aprilia RSV4 RF týmu Nuova M2, jako týmový kolega Kevina Calia. Francouzský jezdec nastoupil letos do WorldSBK za tým Pedercini Kawasaki, ale hned na začátku sezóny se bohužel zranil. Po objetí prvních tří závodních víkendů - Phillip Island, Biruram a Aragón - se už v šampionátu neobjevil, když jeho motocykl Kawasaki ZX-10R pilotovali v MS-Superbike úspěšně jak Anthony West, tak naposled Matthieu Lagrive. Pro 27letého Sylvaina Barriera to bude možnost, jak se nabídnout tomuto týmu pro sezónu 2017 do světového šampionátu.

Alberto Tabaldi se těžce zranil

Alberto Tabaldi, generální ředitel společnosti VR46, havaroval během tréninku na soukromé dráze Valentina Rossiho. Zranění si přivodil 47letý Tebaldi na ´Biscia Ranchi´ v Tavullia, když zde trénoval společně s Valentinem a členy jeho Academy VR46.

„Albi“, blízký spolupracovník ´The Doctora´ a režisér projektu VR46, byl dle ´Tavullia Radio International´, převezen do nemocnice se zraněním hlavy, tři obratlů a poškozené sleziny (což se ale v nemocnici nepotvrdilo). Jak ale zdůrazňuje web MotoRacing.it, vždy když se jedná o něco choulostivého ohledně člena „klanu“ VR46, je velmi těžké získat přesné informace a tak jediná možnost je spolehnout se na zprávy ´Tavullia Radio International´.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama