Reklama

CEV / ME Aragón: Cardus vyhrál první závod, 14. Hanika

Do závodu na 17 kol na okruhu MotorLand nejlépe odstartovala dvojice Eric Granado a Polesetter Ricky Cardus, na 14. pozici se zařadil náš Karel Hanika.

Na čele celý závod bojovala trojice Odendaal, Cardus a Granado. Za nimi jezdila pětice ve složení Garzó, Roberts, Tulovic, Perorali a Ekky Pratama.

Náš Hanika jezdil osamoceně na P14, odstup od 13. jezdce byl přibližně 5 sekund (byla to tříčlenná skupinka ve složení Ono, Uribe a Cardelus), rovněž jeho náskok na P15 jezdícího Epise - byl dostatečný.

V cíli byl jako první odmávnut ex-pilot Grand Prix Ricky Cardus (Kalex) před obhájcem titulu Stevem Odendaalem (NTS; + 0.200) a Ericem Granadem (Kalex; + 0.454). Tím se náskok Granada na čele šampionátu ME-Moto2 snížil na pouhých 11 bodů.

Za triem na stupních vítězů projeli cílem Joe Roberts (Kalex; +7.343), Dimas Ekky Pratama (Kalex; +7.526), Hector Garzó (Tech3; +7.701), Corentin Perorali (Transfiormers; +8.083) a dále Federico Fuligni (Kalex), David Sanchis (Suter), Lukas Tulovic (Kalex) - což bylo složení Top-10.

Body v první aragónské jízdě ještě brali Hiroki Ono (NTS), Jayson Uribe (Kalex), Xavier Cardelus (Kalex); na 14. místě náš Karel Hanika (Kalex; +31.100) z týmu Willi Racing a také Lachlan Epis (Kawasaki-STK).

Dva závody před koncem letošního šampionátu ME/Moto2 vede Brazilec Eric Granado se ziskem 176 bodů. Druhý je dnešní vítěz Ricky Cardus se 165 body, třetí a stále tedy ve hře o titul obhájce prvenství Steven Odendaal (137).



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama