Reklama

Volní jsou ještě Alex Rins a Aleix Espargaró

Šest továrních týmů bude na startovním roštu královské kubatury MotoGP 2017, z dvanácti míst v těchto týmech jsou ještě dvě volná místa - jedno u Suzuki, druhé u Aprilie. Dva rychlí Španělé a Stefan Bradl si dělají naděje na tyto posty.

V posledních dvou týdnech už skoro všechny týmy MotoGP vyložily své karty na stůl pro sezóny 2017 a 2018.

Ducati Corse angažovala vedle Jorge Lorenza Itala Andreu Doviziosa jako továrního pilota.

Movistar-Yamaha potom dle očekávání podepsala smlouvu s Maverickem Viňalesem jako s novým týmovým kolegou Valentina Rossiho.

Suzuki místo Viňalese vzala jako týmovou jedničku dosavadního pilota Ducati Andreu Iannoneho, kdo ale bude jeho týmovým kolegou je otevřenou otázkou.

Japonská továrna by si ráda udržela Aleixe Espargara, neboť on je schopen pokračovat ve vývoji motocyklu, což nevěří Iannonemu a jezdec z Moto2 Alex Rins jako Rookie bude mít sám problémy, pokud by měl být v týmu místo Aleixe Espargara.

Suzuki požaduje od Rinse podpis na dva roky a na další dva roky opci. Ovšem 20letý Rins se nechce na 4 roky vázat u Suzuki, což je celkem logické.

Týmový majitel Tech3-Yamaha Hervé Poncharal si ale stále ještě dělá naději na Alexe Rinse (jako týmového kolegy Jonase Folgera).

Aleix Espargaró je zklamán dosavadním chováním Suzuki, myslel si, že má u nich jako pilot vyšší kredit. „Mám dvě nabídky z MS-Superbike, a sám mám zájem o závodění v továrním týmu Aprilia“, říkal včera v Barceloně Espargaró.

Aleix vyhrál 2012 a 2013 pro Aprilii za tým Aspar-Power-Electronics šampionát Claiming-Rule, pak se za 300.000 Euro vykoupil od Aspara, aby mohl 2014 závodit v týmu Forward-Yamaha – a vyhrál Open-Class.

Po dvou letech v továrním týmu Suzuki s roční gáží 1 milion Euro nechce Aleix Espargaró odejít do nějakého satelitního týmu, jako třeba Avintia, místo Lorise Baze.

Aprilia Racing má podepsaného lídra Moto2 Sama Lowese na 2 roky, na druhé místo jsou kromě Aleixe Espargara ještě jako kandidáti dosavadní jezdci Stefan Bradl a Alvaró Bautista.

Red Bull KTM už oznámil včera, že 2017 a 2018 pojedou v továrním Rookie týmu Bradley Smith a Pol Espargaró.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama