Reklama

Moto2: Velký favorit na titul Alex Rins

V sezóně 2016 má Alex Rins pouze jediný cíl. Získat titul mistra světa v kubatuře Moto2. Vloni jako Rookie se stal vice-mistrem světa, dvakrát vyhrál a stál ještě 8x na stupních vítězů, přičemž porazil úřadujícího mistra světa Tito Rabata.

V sezóně 2016 se chce stát Rins mistrem, ale bude mít proti sobě hodně silné soupeře: „Můj cíl musí být jasný, jezdit od začátku roku konstantně, abych mohl bojovat se Zarcem, Folgerem a Cortesem. Samozřejmě mým nejvyšším cílem je stát se mistrem světa, ale to nezáleží jen na mně“.

A koho považuje za své největší soupeře? „Zarco, Sam Lowes, počítám také s Jonasem Folgerem a Sandrem Cortesem. Občas se jistě zapojí do soubojů i Alex Márquez. Musíme ale počkat, neboť pouze Tito Rabat opustil tuto kubaturu, ale přišli noví jezdci, jako třeba Danny Kent. Ten už v této kubatuře závodil, takže jsem přesvědčen, že bude hodně rychlý“.

Rins se na sezónu připravoval opravdu tvrdým tréninkem a jak vypadal takový normální den? „Vezměme třeba pondělí. Ráno jdu do posilovny, pak trénuji na závodním kole. Potom následuje plavání. Moje tréninkové části jsou přesně naplánovány, jak ráno, tak odpoledne. Hodně času a tréninku strávím rovněž jízdou na různých motocyklech. To je hodně důležité. Rád jezdím Supermoto, ale v zimě raději jezdím Dirt Track“.

„V letošní zimě jsem hodně jezdil, třeba při testech ve Valencii, se standartním motocyklem o obsahu 600 ccm. Tak si naspořím testovací dny pro zbytek sezóny. Pouze pérování byl na Yamaze R6 pozměněno. Je to velmi dobrý trénink, motocykl je o mnoho těžší, takže trénink je hodně vydatný a zatěžuje to ty správné svalové skupiny.“, vysvětloval dále Španěl.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama