Reklama

Valentino Rossi: Další dva roky na Yamaze!

Fanoušci Valentina Rossiho si mohou v klidu oddechnout „The Doctor“ prodloužil svou smlouvu s Yamahou na sezóny 2017 a 2018.

Původně se chtěl Valentino Rossi rozhodnout až po třech až čtyřech závodech letošní sezóny, jaká bude jeho závodní budoucnost a zda vůbec ještě nějaká bude. Ale 37letý Ital udeřil ještě před závodem v Kataru kladívkem na hřebíček a podepsal novou dvouletou smlouvu s Yamahou.

„Jsem velmi rád, že můžu oznámit prodloužení mého kontraktu s Yamahou a pokračování vzájemné spolupráce v MotoGP na další dva roky,“ řekl včera večer v Kataru Valentino Rossi. „S tímto rozhodnutím jsem velmi spokojen, protože jsem měl vždy v plánu závodit tak dlouho, dokud budu konkurenceschopný a bude mě to zároveň bavit.“

Koncem sezóny 2016 končí smlouvy všech prominentních jezdců MotoGP, takže podepsáním nové smlouvy Rossiho s Yamahou padlo jedno z nejdůležitějších rozhodnutí na přestupovém trhu.

Ačkoliv je 37letý Ital nejstarším jezdcem startovního pole královské kubatury, tak devítinásobný mistr světa prokázal v roce 2015, že minimálně v jeho případě nehraje věk vůbec žádnou roli. Valentino Rossi je stále hladový po svém desátém titulu MS. V sezónách 2016, 2017 a 2018 tak má znovu šanci splnit si svůj sen.

Během deseti sezón na Yamaze vyhrál Valentino Rossi celkem 53 závodů GP a vybojoval čtyři tituly mistra světa. Svůj první s tímto motocyklem absolvoval Rossi v roce 2004 v Jižní Africe, a hned byl ve Welkomu odmávnut na prvním místě.

„Od mého návratu k Yamaze v roce 2013 jsem se znovu cítil jako doma a to jsem také dokázal na výsledcích. Moc rád spolupracuji s mým týmem a všemi lidmi od Movistar Yamaha MotoGP. Jejich podpora vůči mně nezná mezí a chci jim za to upřímně poděkovat. Cítím velkou motivaci pokračovat dál v jízdě s motocyklem YZR-M1 a usilovat o nejlepší možné výsledky jak letos, tak v následujících dvou letech. Také bych chtěl hodně poděkovat všem svým fanouškům, kteří stojí vždy za mnou, což závody činí o to víc speciálnější. Budu do toho dávat maximum v každé Grand Prix, abychom si MotoGP užívali i v nadcházející letech!“, řekl dále sedminásobný mistr světa královské kubatury.

“Potvrzení prodloužení smlouvy s Valentinem bude rajskou muzikou v uších Yamahy a fanoušků MotoGP„, je názoru Lin Jarvis, sportovní ředitel závodního oddělení Yamahy. “Nemohu si představit lepší start do nové sezóny, než potvrzení silné spolupráce obou dvou těchto stran. Z Valeho strany je to závazek ke sportu, který miluje a ke značce Yamaha. Pro Yamahu je to potvrzené uznání jezdce, který nám získal čtyři tituly mistra světa a nadále má v sobě obrovskou náruživost pro tento sport. Navíc je stále konkurenceschopný, což prokázal dvěma tituly vicemistra světa v posledních dvou letech. Když přišel Vale 2013 opět domů to bylo jeho „životní rozhodnutí“. Tato nová smlouva s Valem jen potvrdila, že Rossi svou motocyklovou kariéru v MotoGP ukončí s Yamahou. Ovšem ještě předtím si mohou všichni fanoušci Yamahy plné tři sezóny užívat velkolepé sportovní výkony „Doctora“, neboť on chce svůj desátý titul MS vyhrát s týmem Movistar Yamaha".

Sportovní ředitel závodního oddělení Yamahy Lin Jarvis tak jen potvrdil, že Rossi svou kariéru po sezóně 2018 definitivně ukončí.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama