Reklama

MotoGP: Bradley Smith bude továrním pilotem KTM 2017

Přestupový kolotoč v MotoGP se roztočil na plné obrátky. Po největší hvězdě Valentinu Rossim se rozhodl oznámit svou budoucnost také Bradley Smith. Ten bude 2017 továrním pilotem KTM.

Rakouská továrna KTM se v červenci 2014 rozhodla, že v roce 2017 vstoupí do nejprestižnějšího závodění, tedy do MotoGP. V krátké době bylo vše připraveno a v říjnu 2015 následoval první roll-out na okruhu Red Bull Ring ve Spielbergu.

Naposledy testovali Mika Kallio a Randy de Puniet motocykly KTM RC16 ve Valencii. V polovině srpna bude motocykl MotoGP prezentován při GP Rakouska ve Spielbergu.

Během prvního závodního víkendu letošní sezóny oznámila továrna z Mattighofenu, že si pojistila služby jednoho z vynikajících pilotů současné královské kubatury MotoGP, britského jezdce Bradleyho Smithe.

Ten zakončil sezónu MotoGP 2015 v Top-6 jako nejlepší pilot se satelitním motocyklem. V současné době závodí tento Brit za tým Tech3 manažera Hervé Poncharala a pilotuje zde motocykl Yamaha YZR-M1.

Bradley Smith má na svém kontě celkem 168 startů v závodech Grand Prix, z toho 55 v královské kubatuře MotoGP a také dvě pódia. Jinak také dokázal vyhrát tři závody GP vesměs ve 125kách.

25letý Smith podepsal s KTM dvouletou smlouvu a v MotoGP závodí letos už čtvrtý rok, v Kataru byl odmávnut v Top-8. Ve třech předchozích sezónách se vždy umístil v Top-10, v té Rookie 2013 skončil 10., 2014 si polepšil na P8 a vloni byl šestý, když dojel druhý v Misanu.

Koncem 2016 končí smlouvy skoro všem jezdcům MotoGP! Jako první se rozhodl prodloužit smlouvu s Yamahou na 2 roky Valentino Rossi a roztočil tak přestupový kolotoč.

Následoval ho Smith, který tak uhodil kladívkem na hlavičku.

Nyní se čeká na rozhodnutí mistra světa Jorge Lorenza, kterému Yamaha nabídla rovněž novou smlouvu, ale on se zatím na radu svého manažera Alberta Valery nerozhodl. Veřejným tajemstvím je vábení od Ducati s penězi od Marlbora, ovšem všichni mají v živé paměti, jak v Borgo Panigale dopadl „The Doctor“.

Jinak KTM vehementně testuje, vedle už dříve angažovaného Fina Mika Kallia - ex-vicemistr světa Moto2, vzala pod smlouvu jako testovacího pilota také zkušeného Francouze Randyho de Punieta.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama