Reklama

Výrobce helem HJC titulárním sponzorem GP Brna 2016

Výrobce helem HJC bude novým hlavním sponzorem české Grand Prix v roce 2016, která se bude konat na brněnském okruhu dne 21. srpna.

Po dlouhou dobu visela budoucnost Grand Prix České republiky doslova na vlásku, protože okolo jejího pořádání se točila celá řada politických a finančních turbulencí, tedy především kolem posledních dvou ročníků akce. Poté, co 11. ledna 2016 byla na Masarykově okruhu v Brně podepsána smlouva mezi novým promotérem GP Brna, tedy „Spolkem pro pořádání GP Brna“a firmou Dorna Sports, tak se nyní podařilo doslova ulovit pro letošní ročník Grand Prix Brna, který se koná 21. srpna 2016, jako titulárního sponzora Helmy HJC .

Tato firma se vloni negativně zapsala hned dvakrát do průběhu šampionátu. Helmu HJC měl při premiérovém závodě 2015 v Losailu na hlavě pozdější mistr světa Jorge Lorenzo. Během závodu se ale továrnímu jezdci Yamahy uvolnila podšívka a způsobila, že Lorenzo dojel až na čtvrtém místě, neboť v některých zatáčkách jel „prostě naslepo“.

Další problém vznikl během britské Grand Prix v Silverstone, kdy se Lorenzovi při velmi mokrém závodě zamlžilo hledí jeho přilby HJC a opět platilo, že pozdější mistr světa MotoGP se musel spokojit až se čtvrtým místem v cíli. K této velké ceně vzniklo i animované video, které si můžete prohlédnout na tomto odkazu.

Po sezóně 2015 tak nikoho nepřekvapila zpráva, že Lorenzo a Helmy HJC ukončili vzájemnou spolupráci a to předčasně.

V letošním roce pojedou helmy HJC tito jezdci: Jorge Navarro, Phillip Öttl a Aron Canet v kubatuře Moto3, Xavi Vierge a Julián Simón pak v Moto2.

Nyní si budeme muset zvyknout na název: HJC Helmets Grand Prix České republiky



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama