Reklama

MS-Moto3: Provizorní startovní listina nejslabší objemové kubatury

Na okruhu Circuit Jerez se ve dnech 2. až 4. března budou konat první letošní testy nejslabší objemové kubatury Grand Prix a v ní uvidíme i dva české jezdce.

Nejslabší objemová kubatura Grand Prix Moto3 sice už dávno uveřejnila svou provizorní startovní listinu, ta aktuální však trochu zeštíhlela. Z českého pohledu bude tato třída hodně zajímavá, neboť bude v sezóně 2016 jedinou, kde budeme mít své české zástupce, Jakuba Kornfeila (pojede už svou 8. sezónu v MS) a Karla Haniku (3. sezóna v GP).

Začneme u mistrovské značky, tedy u japonské Hondy. Ačkoliv Leopard Racing přešel od Hondy ke KTM, tak bude mít Honda ve startovním poli 11 (místo dosavadních 12 biků), neboť Drive M7 SIC přešel k Japoncům od KTM. Spolupráci s Hondou naopak ukončil RTG a v nové sezóně nastoupí s materiálem pod názvem Peugeot MGP30. Gresini bude pokračovat dále s NSF 250RW, vedle Eney Bastianiniho dostane šanci jezdec z Red Bull Rookies Cupu Fabio Di Giannantonio. RW Racing sice také jednal s Peugeotem, ale v sezoně 2016 se opět objeví v sedle Hondy Livio Loi.

Rakouská KTM ztratila tým Drive M7-SIC, a tak aktuálně na těchto motocyklech pojede 11 jezdců těchto týmů, Leopard Racing, Red Bull Ajo, RBA, Sky VR46 a Schedl Racing. Tým RBA nastoupí pouze se dvěma jezdci. Zatímco Gabriel Rodrigo a Juanfran Guevara mají své motocykly jisté, tak Ana Carrascso na sezónu 2016 nenašla ani tým a pochopitelně tak ani motocykl.

A po odstoupení týmu LaGlisse jezdící vloni s motocykly Husqvarna, nezůstala ve startovním poli ani Maria Herrera. Tým hodně kontroverzního manažera Jaime Fernández-Avilése měl do 5. února potvrdit svou účast v letošním MS Moto3, místo toho ale bude startovat pouze v MSJ Moto3. Zda se stejnými jezdci (Maria Herrera a Lorenzo Dalla Porta), nebo s jinými, ale zatím nebylo oznámeno. Aktuálně hledá Aviles nějakého jezdce do MSJ, v úvahu přichází Albert Arenas (vicemistr CEV 2015, pouhé 4 body za Bulegou), který by si ale kompletně svou účast zaplatil.

Indická Mahindra byla na letošní sezónu vyrobena v italském městě Varese. S motocykly Mahindra budou závodit následující týmy. Jako oficiální vývojový tým Mahindra Racing bude vystupovat Team Aspar, jako „Customer Teams“ se dále představí MTA Team Italia, World Wide Race, a CIP Moto.

Nově se představí Peugeot. Dva motocykly Mahindra pod názvem Peugeot MGP30 nasadí Racing Team Germany, „SPRacing Peugeot“, který dosud jezdil s motocykly Honda. Peugeot neuspěl u týmu Rossi VR46 a také u Gresiniho a jelikož chtěl za každou cenu dvoučlenný tým, tak nakonec dostal přednost RTG. Mahindra vlastní 51% akcií u společnosti Peugeot Motocycles a chce tedy tuto značku prezentovat jako druhou v MS. To znamená, že uvidíme ve startovním poli dohromady 10 motocyklů Mahindra MGP3O.

Celkem je v této třídě přihlášeno 32 stabilních jezdců.

Moto3 World Championship 2016

3 Fabio Spiranelli (I/Mahindra) CIP-Unicom Starker
4 Fabio Di Giannantonio (I/Honda) Gresini Racing
5 Romano Fenati (I/KTM) Sky Racing VR46
7 Adam Norrodin (T/Honda) Drive M7 SIC
8 Nicolo Bulega (I/KTM) Sky Racing VR46 9 Jorge Navarro (E/Honda) Estrella Galicia 0,0
10 Alexis Masbou (F/Peugeot) Saxoprint RTG
11 Livio Loi (B/Honda) RW Racing GP BV
16 Andrea Migno (I/KTM) Sky Racing VR46
17 John McPhee (GB/Peugeot) Saxoprint RTG
19 Gabriel Rodrigo (ARG/KTM) RBA Racing Team
20 Fabio Quartararo (F/KTM) Leopard Racing
21 Francesco Bagnaia (I/Mahindra) Mapfre Team Mahindra
23 Niccolo Antonelli (I/Honda) Ongetta-Rivacold
24 Tatsuki Suzuki (J/Mahindra) CIP-Unicom Starker
33 Enea Bastianini (I/Honda) Gresini Racing
36 Joan Mir (E/KTM) Leopard Racing
40 Darryn Binder (RSA/Mahindra) Outox Reset Drink
41 Brad Binder (RSA/KTM) Red Bull Ajo
43 Stefano Valtulini (I/Mahindra) MTA Team Italia
44 Aron Canet (E/Honda) Estrella Galicia 0,0
55 Andrea Locatelli (I/KTM) Leopard Racing
58 Juanfran Guevara (E/KTM) RBA Racing Team
64 Bo Bendsneyder (NL/KTM) Red Bull Ajo
65 Philipp Öttl (D/KTM) Schedl GP Racing
76 Hiroki Ono (J/Honda) Team Asia
77 Lorenzo Petrarca (I/Mahindra) MTA Team Italia
84 Jakub Kornfeil (CZ/Honda) Drive M7 SIC
88 Jorge Martin (E/Mahindra) Mapfre Team Mahindra
89 Khairul Idham Pawi (T/Honda) Team Asia
95 Jules Danilo (F/Honda) Ongetta-Rivacold
98 Karel Hanika (CZ/Mahindra) Outox Reset Drink



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama