Reklama

Moto2/Moto3: Maria Herrera & Efren Vazquez zatím bez šancí do MS

Maria Herrera a Efren Vazquez stojí tři týdny před letošní premiérou Grand Prix v Kataru stále ještě bez týmu a motorky. Týmy KTM-LaGlisse a Suter-Iodaracing svá místa na startovním roštu ztratily.

Dva prominentní španělští piloti z Grand Prix jsou předběžně nezaměstnaní. Po ukončení závodění týmu Moto2-Iodaracing od Giampiera Sacchiho (pojede nyní s Aprilií a Alexem De Angelisem MS-Superbike) je 28letý Bask Efren Vazquez v kubatuře Moto2 stále v hledání nového týmu.

Selektivní komise a IRTA jsou zatím stále neúspěšní v hledání existujícího týmu pro Vazqueze, který v sezóně 2014 v MS-Moto3 za tým Racing Germany s motocyklem Honda NSF 250RW vyhrál dva závody GP a vloni za tým Leopard obsadil v MS-Moto3 celkově 8. místo.

Je ale docela možné, že si Vazquez najde místo v MS-Supersport, když tento šampionát rovněž provozuje jako promotér Dorna a kde by zkušený Vazquez narazil na některé bývalé kolegy z GP, jako jsou Sofuoglu, Krummenacher, Khairuddin nebo třeba West.

Finanční kolaps týmu KTM-LaGlisse znamenal i prozatímní konec závodění pro jedinou ženu ve startovním poli Grand Prix vůbec, tedy pro Marii Herrerru. Tým Laglisse se letos zúčastní pouze šampionátu CEV Repsol-JMS-Moto3.

Maria Herrera sice jedná s týmem RBA-KTM od Aleixe Espargara, ten ale - ostatně dle očekávání - neobdrží dodatečně třetí místo na startovním roštu v MS-Moto3.

Pokud tedy nějaký existující tým Moto3 nenahradí nějakého současného pilota právě Herrerou, tak se mistrovství světa 2016 pojede bez ženské účasti, neboť své místo na startovním roštu ztratila i Ana Carrasco.

Nyní se dokonce vynořila varianta, že by mohlo dojít ke kooperaci mezi LaGlisse, Herrerou a týmem majitele Petera Öttla - KTM Schedl Moto3, vše je ale příliš pozdě...Ovšem jak KTM, tak i Dorna mají zájem na závodění Herrery v MS-Moto3.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama