Reklama

Rossi se rozhodne ve středu

Tovární pilot týmu Movistar-Yamaha Valentino Rossi zkoušel včera v Misanu, zda by jeho eventuální účast na nedělním závodě «Gran Premio Movistar de Aragón» byla vůbec smysluplná. Definitivní rozhodnutí padne ve středu.

Valentino Rossi (38) si už v roce 2010 na okruhu Misano World Circuit vyzkoušel jízdu s motocyklem Yamaha-R1-Superbike po svém zranění z Mugella a stejnou metodu použil i letos.

Přesně 18 dní po svém zranění při tréninku endura se včera opět posadil na závodní motocykl na okruhu Misano World Circuit Marco Simoncelli.

Valentino Rossi, který je aktuálně v MS 42 bodů za lídry - Andrea Dovizioso a Marc Márquez mají stejný počet bodů (do konce MS zbývá ještě 5 závodů), včera s motocyklem YZF-R1M-Superbike testoval, ale zastavil ho brzy déšť.

Proto nebylo možné zjistit, zda je jeho fyzická připravenost na takové úrovni, aby mohl absolvovat nedělní závod «Gran Premio Movistar de Aragón» na 23 kol = 119,8 km.

V každém případě je připraven náhradník z WorldSBK Michael van der Mark (v neděli druhý v Portimao).

Mimochodem: Vyšlo také najevo, že jeden ze zaměstnanců nemocnice «Ospedeale Riuniti» v Anconě ukradl v lékařském archívu Rossiho rentgenové snímky jeho zranění a umístil je na internetu, odkud ale byly okamžitě staženy.

S touto zprávou přišel deník «Il Resto di Carlino», a policie v Anconě už tento kriminální případ vyšetřuje.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama