Reklama

MotoAmerica: Beaubier a Hayes vyhráli v Laguna Sece

Cameron Beaubier a Joshua Hayes si rozdělili vítězství v US-Superbike na okruhu Laguna Seca. Jejich značkový kolega z Yamahy Joshua Herrin si předčasně zajistil titul v kubatuře Superstock-1000.

Časem 1:23,619 minuty si vyjel Toni Elias (Suzuki) Pole-Position při osmém závodním víkendu MotoAmerica na trati Mazda Raceway v Laguna Sece, za ním se umístili obhájce titulu Cameron Beaubier (Yamaha), Roger Hayden (Suzuki), Jake Gagne (Yamaha) a Joshua Hayes (Yamaha).

V první závodě slavil trumf Beaubier a bylo to jeho osmé letošní vítězství, čímž zvýšil svůj náskok v celkové klasifikaci. Elias byl odmávnut jako druhý před Hayesem. Hayden havaroval a prohrál tak nejen teoretické šance na titul, ale samozřejmě i boj o pódiové místo.

Ve druhé jízdě se vrátil do boje o vítězství rutinér Hayes, když tento 41letý pilot porazil o 18 let mladšího týmového kolegu Beaubiera. Tím zaokrouhlil Hayes počet svých vítězství v šampionátu US-Superbike na neuvěřitelných 60!

Elias byl odmávnut v Top-3, za ním skončili Hayden, Claudio Corti (Aprilia), Mathew Scholtz (Yamaha) a Sheridan Morais (Yamaha). Joshua Herrin (Yamaha) skončil osmý a zajistil si tak předčasně titul v šampionátu MotoAmerica Superstock-1000.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama