Reklama

MotoAmerica: Hattrick Toniho Eliase

Při druhém závodě šampionátu MotoAmerica v Braseltown dokázal nejdříve Toni Elias získat hattrick, aby potom v dalším závodě bohužel havaroval.

V prvním závodě na Road Atlanta v Braseltownu oslavil pilot Yoshimura Suzuki, Toni Elias, své třetí vítězství ve třetím závodě. Ve druhé jízdě ale se konečně dočkal obhájce titulu Cameron Beaubier (Yamaha) a poprvé letos po špatném zahájení sezóny mohl oslavit vítězství.

Jelikož v první jízdě havarovali jak úřadující šampion Cameron Beaubier, tak jeho týmový kolega Joshua Hayes, tak se otevřely dokořán dveře pro Toniho Eliase, který teprve těsně před sezónou nahradil zraněného Jake Lewise v týmu Yoshimura Suzuki a vyhrál svůj třetí závod v řadě. Za ním byli odmávnuti Roger Lee Hayden (Yoshimura Suzuki), Jake Gagne (Yamaha) a Kyle Wyman (Yamaha). Všichni ostatní jezdci byli v cíli odmávnuti minimálně s jedním kolem ztráty na ex-mistra světa Moto2.

Ve druhé jízdě se na špici tvrdě bojovalo mezi Beaubierem a Hayesem, zatímco Elias musel nedříve do kačírku a ve 14. kole se po havárii definitivně ze závodu odporoučel. Beaubiera tentokrát neprovázela smůla, a poprvé letos vyhrál. Za ním dojeli Hayes, Hayden, Gagne a Wyman.

Jelikož Hayden na rozdíl od svých konkurentů dokončil a bodoval ve všech čtyřech závodech, tak se dostal do čela klasifikace v celkovém průběžném pořadí.

MotoAmerica - US-Superbike celkové průběžné pořadí: 1. Roger Hayden - Suzuki (76); 2. Toni Elias - Suzuki (75); 3. Josh Hayes - Yamaha (52); 4. Jake Gagne - Yamaha (44); 5. Josh Herrin - Yamaha (43); 6. Bobby Fong - Kawasaki (41); 7. Cameron Beaubier - Yamaha (38); 8. Taylor Knapp - Yamaha (34); 9. Claudio Corte - Aprilia (33); 10. Sheridan Morais -Yamaha (22).



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama