Reklama

MotoAmerica: Cameron Beaubier (Yamaha) trumfoval v dešti

Vítězným doublem v New Jersey udělal Cameron Beaubier opravdový skok v celkovém pořadí šampionátu MotoAmerica, když se posunul z P7 až na druhé místo v mistrovství. Jeho týmový kolega u Yamahy Joshua Hayes převzal celkové vedení.

V týdnu před závodem v New Jersey bylo oznámeno, že lídr šampionátu Toni Elias, který do něho nastoupil jako náhradník za zraněného Jake Lewise, pojede celou sezónu 2016 v týmu Yoshimura Suzuki! Ovšem moc štěstí mu tato news nepřinesla, naopak minulý závodní víkend se pro něho skončil totálním debaklem.

Piloti Yamahy Cameron Beaubier a Joshua Hayes dominovali v dešti v obou závodech šampionátu US-Superbike na okruhu New Jersey Motorsports Park a oba jezdce Suzuki Rogera Haydena a Toniho Eliase tak nahradili na čele šampionátu MotoAmerica.

Beaubier dokázal vyhrát už svůj 13. a 14. závod superbikové kariéry a v historii šampionátu US-Superbike mu nyní patří umístění v Top-10, když má na svém kontě stejný počet vítězných závodů jako dvě legendy Eddie Lawson a Scott Russel.

Joshua Hayes byl odmávnut v cíli dvakrát jako druhý a stal se tak novým lídrem šampionátu.

Duo stáje Yoshimura Roger Hayden a Toni Elias zažilo totální debakl. Hayden ve druhé jízdě havaroval, když v té první si připsal na své konto pouhých 7 bodů. Elias byl úplně mimo hru, v první jízdě nedojel v Top-15, ve druhé byl odmávnut jako 12.

US-Superbike New Jersey - závod 1: 1. Cameron Beaubier (Yamaha); 2. Joshua Hayes (Yamaha); 3. Claudio Corti (Aprilia); 4. Larry Pegram (Suzuki); 5. Jake Gagne (Yamaha); 6. Corey Alexander (Ducati); 7. Ryan Jones (Yamaha); 8. Danny Eslick (Yamaha); 9. Roger Hayden (Suzuki); 10. Hayden Gillim (Suzuki).

US-Superbike New Jersey - závod 2: 1. Cameron Beaubier (Yamaha); 2. Joshua Hayes (Yamaha); 3. Claudio Corti (Aprilia); 4. Hayden Gillim (Suzuki); 5. Corey Alexander (Ducati); 6. Larry Pegram (Suzuki); 7. Taylor Knapp (Yamaha); 8. Ryan Jones (Yamaha); 9. Danny Eslick (Yamaha); 10. Joshua Herrin (Yamaha).



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama