Reklama

LausitzRing dnes koupila DEKRA, konec sportu....?

Firma DEKRA dnes koupila LausitzRing a hned také oznámila, že sportovní aktivity budou v budoucnu omezeny. To se týká v první řadě seriálu WorldSBK, který se tak jede letos naposledy, ačkoliv existuje platná smlouva s DWO i na rok 2018.

Kromě LausitzRingu jsou v Německu ještě další tři permanentní okruhy Hockenheimring, Nürburgring a Oschersleben.

Nový majitel DEKRA nebude v budoucnu pořádat žádné sportovní akce, pokud by se zde měly konat závody typu DTM, ADAC GT Masters, IDM, MS-Superbike, Red Bull Air Race nebo nějaká jiná závodní série, musí se nejdříve najít nový promotér.

Na Lausitzringu (EuroSpeedway) se konalo MS-Superbike už v letech 2001 a 2002 a potom v období 2005 až 2007.

Kromě Lausitzringu měl pouze Oschersleben zájem na pořádání MS-Superbike, nebyl ale schopen zaplatit výši «zalistovacího» poplatku požadovaného od DWO.

Firma DEKRA (Deutscher Kraftfahrzeug-Überwachungs-Verein) provozuje v přímém sousedství okruhu EuroSpeedway od roku «DEKRA Technology Center», kde se testují jak nové nákladní automobily, tak také jiné nové díly pro ně. A pochopitelně je potřeba i správný testovací okruh, ten dosavadní nevyhovuje.

Firma DEKRA vznikla v roce 1925, v současné době má 39.500 zaměstnanců a roční obrat ve výši 2,9 miliardy Euro. Ředitelství firmy DEKRA je od roku 1946 ve Stuttgartu.

Díky tomuto nákupu okruhu Lausitzring bude DEKRA vlastnit největší testovací centrum v Evropě o rozloze 500 hektarů.

Současný Lausitzring bude brzy minulostí: „Co se opravdu stane s tribunami, jsme ještě nepřemýšleli. Jak bude probíhat přestavba, ještě není rozhodnuto. Tribuny tvoří krásnou vizuální ochranu, která nabízí jisté tajemství“, říká zástupce nového majitele firmy DEKRA.

Dosavadní majitelé Sepp Meier a Sepp Hofmann si od 1. ledna 2009 pronajali okruh, když vytvořili firmu EuroSpeedway Verwaltungs GmbH, od roku 2011 se stali jeho majiteli.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama