Reklama

Sedmitýdenní přestávka je přerušena testy

Kalendář MS-Superbike 2024 je díky dlouhým přestávkám mezi jednotlivými závodními víkendy u jezdců a fanoušků hodně neoblíbený. Nejdelší závodní přestávka je aspoň přerušena dvěma testy.

Prvních pět termínů MS-Superbike 2024 provází hodně dlouhá přerušení: Mezi Phillip Islandem a Barcelonou to byly čtyři týdny a potom do Assenu znovu. A do závodního víkendu na okruhu Misano World Circuit (14.-16. června) dokonce sedm týdnů. A na další závod na trati Donington Park to je pro fanoušky a jezdce opět celý měsíc. Teprve potom začne rytmus s přestávkami dvou až tří týdnů. Jediná výhoda je to pro zraněné jezdce.

Aktuální přestávka až do Misana je minimálně přerušena dvěma testy, oba dva se uskuteční v Itálii. První organizuje Motocorsa Ducati v Cremoně ve dnech 23./24. května. Nový okruh v šampionátu MS-Superbike skoro nikdo nezná a proto je to vítaná příležitost pro všechny. Většina zúčastněných týmů a jezdců potom nenastoupí cestu domů, nýbrž se vydá přímo do Misana. kde se uskuteční další test ve dnech 30./31. května. A tak se nabízí možnost nechat zde veškerý materiál včetně přívěsů další dva týdny pro 4. závodní letošní víkend «Pirelli Emilia-Romagna Round» ve dnech 14. až 16. června.

Přehled týmů na rok 2025:

Aruba.it Racing – Ducati: Nicolo Bulega – není zatím známo
Pata Prometeon Yamaha: Jonathan Rea a Andrea Locatelli
Bimota by Kawasaki Racing Team: Axel Bassani – není zatím známo
Team HRC: Iker Lecuona a Xavi Vierge
ROKiT BMW Motorrad WorldSBK Team: Toprak Razgatlioglu – není zatím známo
GYTR GRT Yamaha WorldSBK Team:
Barni Spark Racing Team:
Team GoEleven:
Team Motocorsa Racing:
Bonovo Action BMW:
Kawasaki Puccetti Racing:
Yamaha Motoxracing WorldSBK Team:
GMT94 Yamaha:
ELF Marc VDS Racing Team:



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama