Reklama

Fake nebo news? Dovi místo Rossiho....

V předvečer závodního víkendu v Misanu možná vybuchne bomba...! Včera oznámil trojnásobný vícemistr světa Andrea Dovizioso, že i v roce 2021 bude bojovat o titul mistra světa MotoGP.

Dnes dopoledne bylo v mediálním světě pro veřejnost oznámeno, že brzy se objeví «Announcement» týkající se «premier class».

Jedno je jisté, toto oznámení musí mít souvislost s Top pilotem a Top týmem. To znamená, že se našlo místo pro 15-násobného vítěze MotoGP a aktuálně druhého jezdce šampionátu «premier class» Andreu Doviziosa. A nebude to rozhodně místo u Aprilie....

Ostatně Aprilia RS není motocyklem, který by nabízel šance na vítězství nebo šance na boj o titul mistra světa!

Tedy v úvahu připadají pouze Honda, Yamaha, Suzuki nebo KTM, od Ducati se totiž «Dovi» už odporoučel!

A kde by mohl 34-letý Ital zakotvit? Red Bull KTM je plné, Repsol-Honda má smlouvu s Marquezem do konce roku 2024, Suzuki Ecstar má dva mladé jezdce Alexe Rinse a Joana Mira.

Rossi chtěl už před startem sezóny podepsat novou tovární smlouvu s Yamahou - ale hodně detailů s Petronasem nebylo dosud vyjasněno - kde měl Rossi nahradit v týmu Fabia Quartarara, odcházejícího do továrního týmu této značky.

Je proto velmi možné, že Valentino Rossi (na jeho kontě je dosud 407 závodů Grand Prix, ale od 25. června v Assenu nevyhrál) - se rozhodl ukončit aktivní kariéru. Od roku 2009 se marně pokouší získat svůj vysněný 10. titul mistra světa. S pneumatikami Michelin si moc nerozumí a ani letos se nezdá motocykl Yamaha M1 zrovna přesvědčivý.

Ani několikanásobná změna šéfmechanika jeho týmu - nyní je to aktuálně Davide Muňoz - nepřinesla kýžené ovoce.

A ještě dvě připomínky: «Dovi» už závodil za satelitní tým Yamahy v sezóně 2012 s motocyklem M1-YZR Yamaha v týmu Tech3 od Hervé Poncharala jako týmový kolega Cala Crutchlowa - skončil tehdy na 4. místě celkově (za Lorenzem, Pedrosou a Stonerem).

«The Doctor» by se z paddocku Grand Prix úplně nevytratil: Provozuje svůj tým Sky VR46 v kubaturách Moto3- a Moto2-, je manažérem VR46 Riders Academy a především se svou firmou «Merchandising VR46 Apparel» jasně po ekonomické stránce dominuje tomuto trhu s upomínkovými předměty pro fanoušky.

Tak se nechme překvapit, zda je to fake nebo news!

Zdroj: SpeedWeek.com, Corsedimoto.com



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama