Reklama

Ben a Tom Birchallové píší historii side na TT

Jako prvnímu jezdci s motocyklem kubatury Side se podařilo Benovi Birchallovi se spolujezdcem - svým bratrem - Tomem Birchallem zajet při svém 8. vítězství na TT jedno kolo pod 19 minut. John Holden/Lee Cain a Tim Reeves/Mark Wilkes dokompletovali stupně vítězů.

Tři dvojice na stupních vítězů: Ben a Tom Birchallové, John Holden/Lee Cain stejně jako Tim Reeves/Mark Wilkes jsou zároveň první tři dvojice z mistrovství světa Side.

Po svém suverénním vítězství v prvním závodě byli bratři Birchallové velkými favority i dnes. 2012 prohráli závod při Tourist Trophy na Isle of Man naposled, když tedy zároveň uviděli i šachovnicový praporek. Tehdy Dave Molyneux a jeho spolujezdec Patrick Farrance získali vítězství Nr 15 a 16. Se 17 vítěznými závody je ovšem tento rodák z Manu na 4. místě v historické tabulce.

Nejlépe do závodu odstartovali z Glencrutchery Road Holden/Cain, a na prvním mezičase měli náskok 1,5 sec. před Birchallem. Reeves/Wilkes ztráceli dalších 0,8 sekundy, a následovali Lewis Blackstock/Patrick Rosney a Alan Founds/Jake Lowther.

Na úseku v Ramsey vedli ještě stále Holden/Cain, lídři šampionátu MS Reeves/Wilkes už byli 5 sekund zpět. Skvěle si vedly obě francouzské dámy Estelle Leblond/Melanie Farnier, které byly na P9, když první závod musely kvůli technickým problémům vzdát.

V horském úseku ale Birchall/Birchall byli nejrychlejší a po prvním kole vedli o 1,981 sekundy, se ztrátou 5,5 sekundy byli třetí Reeves/Wilkes.

Ve druhém kole nenechali Birchall/Birchall nikoho na pochybách, že i letos chtějí získat vítězný double, co se jim už podařilo 2015 a 2017. Před druhým vjezdem do hor vedli o 9 sekund před Holdenem a 17 před Reevesem. Roscher liegt bereits an der 21. Stelle.

Časem 18:59,018 (průměr 191,914 km/h) napsali Ben a Tom Birchallové novou kapitolu historie Tourist Trophy. Jako první dvojice v Side se na 60 kilometrů dlouhém okruhu Mountain Course dostali pod - nedávno ještě těžko představitelnou - hranici 19 minut. Holden/Cain se už spokojili s druhým místem, i když museli dávat pozor na dvojici Reeves/Wilkes, která ztrácela pouhých 7,607 sec.

Ve třetím kole už nemohl nikdo zastavit dvojici Birchall/Birchall v jejich jízdě k osmému vítězství na TT. Kontrolovali ze špice bezpečně svůj náskok před dvojicí Holden/Cain, ta naopak zvyšovala neustále časový rozdíl před párem Reeves/Wilkes. Výborné deváté místo až do cíle uhájila dámská posádka Leblond/Farnier.

Výsledek TT-Side: 1. Ben Birchall/Tom Birchall (GB), Honda LCR, 3 kola za 57:25,040. 2. John Holden/Lee Cain (GB/GBM), Honda LCR, 22,920 sec. zpět. 3. Tim Reeves/Mark Wilkes (GB), Honda LCR, +38,698 sec. 4. Alan Founds/Jake Lowther (GB), Yamaha LCR. 5. Lewis Blackstock/Patrick Rosney (GB), Honda LCR. 6. Conrad Harrison/Andrew Winkle (GB), Honda. 7. Gary Bryan/Philip Hyde (GB), Baker Honda. 8. Steve Ramsden/Matty Ramsden (GB), Honda LCR. 9. Estelle Leblond/Melanie Farnier (F), SGR Suzuki. 10. Darren Hope/Lenny Bumfrey (GBM), Suzuki LCR.
Nejrychlejší kolo: Birchall/Birchall za 18:59,018 (průměr 191,914 km/h).



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama