Reklama

Oslava 100 let Manx Grand Prix začala bohužel smrtelnými úrazy

1923 byl poprvé na Isle of Man uspořádán závod Manx Grand Prix. Stoleté jubileum mělo být důstojnou oslavou, ale hned první den bylo zastíněno smrtelnou havárií 33-letého Garyho Vinese.

Před 100 lety se na Isle of Man vedle Tourist Trophy konec května/začátek června poprvé ke konci léta konaly takzvané amatérské závody. A organizátor «Centenniel Manx Grand Prix» chtěl toto jubileum důstojně oslavit.

Bohužel hned během prvního dne trénování došlo ke smrtelné nehodě v úseku Ballagarey.

Vines je tak 268. obětí na Isle of Man mezi účastníky motocyklových závodů. Pravidelný účastník závodů Manx Grand Prix byl respektovaným členem paddocku. Svůj debut slavil 2015 vítězstvím v Newcomers B. Při Lightweight Manx GP 2018 stál nyní 33-letý Brit z Colchesteru na pódiu jako druhý a na svém kontě má při Classic TT několik umístění v Top-10 v kubatuře 250 ccm.

Bohužel i druhý den tréninku (v pondělí se kvůli mlze v úseku Mountain Mile netrénovalo) došlo ke smrtelné havárii: 69-letý Ian Bainbridge z Barnard Castle havaroval ve výjezdu z Kirk Michael Village hned ve svém prvním kole. Tento zkušený jezdec skončil 2010 na 8. místě při Classic Senior Manx GP a zúčastňoval se těchto závodů pravidelně od roku 2005. Stal se tak 269. smrtelnou obětí motocyklových závodů na Isle of Man.

R.I.P.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama