Reklama

Xavi Simeon vystřídá Vincenta Philippeho

V polovině prosince oznámil Vincent Philippe během závodu 8-hodinovky v Sepangu, že ukončil svou aktivní závodní činnost. Francouz byl řadu let nedílnou součástí týmu Suzuki Endurance Racing týmu.

Měl velkou zásluhu na devíti z 15 titulů mistra světa, kterou tým kolem legendárního manažera Dominiqa Mélianda získal.

Od 24-hodinovky v Le Mans ho nahradí jeden z nejrychlejších současných jezdců startovního pole šampionátu EWC, 30-letý Belgičan Xavier Simeon. Ten dosud závodil za tým VRD Igol Pierret Experiences. Nyní se stane třetím jezdcem továrního týmu SERT, kde jeho týmovými kolegy budou Etienne Masson a Gregg Black.

Simeon získal 2009 celkové vítězství v STK 1000 FIM Cupu a přestoupil do Grand Prix, kde 2015 vyhrál v kubatuře Moto2 na Sachsenringu a celkově obsadil s motocyklem Kalex 7. místo v MS.

Jeho následující závodění v «premier class» už tak úspěšné nebylo. Během 17 závodů v roce 2018 získal pouze jeden hubený bod, což ale s motocyklem Ducati Avintia Ducati zas tak moc nepřekvapilo. Po pouhé jedné sezóně musel - ačkoliv donesl hodně sponzorských peněz od RTL Benelux - své místo v nejvyšší motocyklové lize uvolnit (místo něho absolvoval sezónu 2019 náš Karel Abraham), a musel vzít za vděk v šampionátu EWC.

Jedno je jisté: SERT (Suzuki Endurance) je nepopíratelnou #1 ve vytrvaleckém motocyklovém závodění.

Mimochodem: Už v sezóně 2008 byl Xavier Simeon náhradním pilotem v týmu SERT při závodech v Le Mans a Bol d´Or a rovněž působil jako testovací pilot továrny Dunlop.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama