Reklama

WorldSSP v Assenu: Na čele Lucas Mahias

Během závodního víkendu v Portimao ztratil Lucas Mahias (Yamaha) vedení v šampionátu MS-Supersport 2017, do čela se dostal Kenan Sofuoglu. První trénink v Magny-Cours se ale pořadí otočilo - a Sofuoglu havaroval.

Magny-Cours je domácím závodem pro Lucase Mahiase – a Francouz si nechce nechat tuto příležitost ujít a hodně silným výsledkem chce získat nazpět pozici lídra šampionátu. Jelikož se jeho největší soupeř jmenuje Kenan Sofuoglu (Kawasaki), tak musí pilot s motocyklem Yamaha vyhrát jedenáctý závod sezóny. V celkovém pořadí ztrácí Mahias pouhé čtyři body.

V prvním volném tréninku dominoval Francouz časem 1:41,502 min s náskokem 0,6 sec před Sofuogluem. Jako třetí následoval Mahiasův týmový kolega z GRT Yamaha Federico Caricasulo, následovali PJ Jacobsen (MV Agusta), Nikki Tuuli (Yamaha), Jules Cluzel (Honda) a Michael Canducci (Kawasaki).

Druhý trénink byl několikrát přerušen, o co se postarali nejdříve Roberto Rolfo, Luke Stapleford (Triumph) a Caricasulo v zatáčce 5. Pak spadl Rob Hartog - tentokrát se nepřerušovalo, ale při dalším crashi už ano: Postaral se o to Kyle Smith, na oleji z jeho Hondy pak havarovali Kenan Sofuoglu a Lorenzo Zanetti (MV Agusta).

Prvních Top-5 zůstalo stejných jako v FP1, tedy Lucas Mahias časem 1:41,502 min, dále Kenan Sofuoglu, Federico Caricasulo, PJ Jacobsen (MV Agusta) a Nikki Tuuli.

Na 6. místo se dostal Sheridan Morais (Yamaha) a dalšími přímými postupujícími do SP2 byli Andrea Zaccone (MV Agusta), Jules Cluzel (Honda), Michael Canducci (Kawasaki) a Gino Rea (Kawasaki).



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama