Reklama

WorldSSP: Sheridan Morais místo Kenana Sofuogla

Vloni čtvrtý jezdec šampionátu WorldSSP, zkušený Jihoafričan Sheridan Morais, pojede místo Turka Kenana Sofuogla na továrním biku Puccetti Kawasaki závody v Aragónu a v Assenu.

33-letý Sheridan Morais z Johannesburgu vloni závodil za tým Kallio Racing, letos ale stabilní místo na startovním roštu nesehnal - získat potřebné sponzorské peníze na závodění v Evropě není totiž pro Jihoafričana vůbec snadné, to snad je jasné.

Nyní dostane šanci od Manuela Puccettiho a bude sedlat tovární motocykl Kawasaki ZX-R6 jako spolujezdec Japonce Hikari Okuba minimálně v prvních dvou evropských závodech: Tedy ve španělském Aragónu a v nizozemském Assenu. Jihoafričan Morais vyhrál v loňské sezóně závod na německém okruhu LausitzRing a v Aragónu obsadil místo druhé. Jinak jako jediný dokázal bodovat ve všech odjetých závodech WorldSSP sezóny 2017! a kromě úvodu na Phillip Islandu, kde byl odmávnut na P11., skončil ve všech ostatních závodech vždy v Top-8.

Sheridan Morais má za sebou kromě tří kompletních sezón v WorldSBK (2209, 2010, 2014) také tři sezóny závodění jako stabilní pilot v WorldSSP (2012, 2013 a 2017) a ještě další ojedinělé starty v obou šampionátech v různých sezónách.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama