Reklama

WorldSSP - Aragón: Při neúčasti Sofuogla vyhrál konečně Tuuli

Bez zraněného rekordmana Kenana Sofuogla si Fin Niki Tuuli (Yamaha) přijel na Magny-Cours pro své první vítězství. Čtvrtým místem v cíli převzal Lucas Mahias vedení v šampionátu.

Závod MS-Supersport na Magny-Cours se konal bez lídra šampionátu Kenana Sofuogla, který havaroval v Superpole a přivodil si mnohonásobnou zlomeninu pánve. Po své fantastické stíhací jízdě v celkovém pořadí (po Portimao převzal vedení v šampionátu) musel 33-letý turecký jezdec odletět do své vlasti a tam se nechat operovat. Úspěšná obhajoba titulu mistra světa se tak ztratila do nenávratna.

Ovšem legitimní zástupce na čele šampionátu Lucas Mahias (Yamaha) nebyl po crashi ve třetím tréninku úplně zdravotně fit a do závodu odstartoval až z 11. pozice - v 1. kole skoro havaroval a propadl se až na P17. Ale Mahias ukázal jaký je bojovník a probojoval se skrz celým jezdeckým polem až na čtvrté místo v cíli a převzal tak po Sofuoglovi vedení v šampionátu.

Už v zahřívacím kole na okruhu Circuit Nervers měla defekt Kawasaki Gina Rey. Na špici bojovali od prvního kola jezdci s motocykly Yamaha Federico Caricasulo a Niki Tuuli, teprve v posledních dvou kolech se Fin prosadil a o několik metrů nakonec vyhrál svůj první závod v MS-Supersport, druhý byl odmávnut tovární pilot Caricasulo, stupně vítězů dokompletoval pilot MV Agusty PJ Jacobsen. Jako pátý byl v cíli klasifikován nejlepší pilot s motocyklem Honda, lokalmatador Jules Cluzel, nejlepší Kawasaki pilotoval Michael Canducci (7.).

Tuuli tak vyhrál svůj prví závod v šampionátu WorldSSP, za ním byli odmávnuti Caricasulo a Jacobsen. Mahias převzal čtvrtým místem v cíli opět vedení v šampionátu, za ním následovali Cluzel, Zanetti, Canducci, Morais, Smith, Stapleford, Okubo, Bergman, Soomer, Baldolini, Gamarino.

V šampionátu vede po francouzském závodě dva závody před koncem letošního mistrovství světa Lucas Mahias -Yamaha - s celkovým počtem 154 bodů. Druhý je Kenan Sofuoglu - Kawasaki (145) a zda se ještě letos posadí na závodní motocykl, zůstává otázkou. Sheridan Morais - Yamaha - je třetí (122), Jules Cluzel - Honda - (115) čtvrtý a Top-5 kompletuje PJ Jacobsen - MV Agusta - (95). Druhou polovinu elitní desítky tvoří Federico Caricasulo -Yamaha - (80), dnešní vítěz Niki Tuuli - Yamaha - (63), Kyle Smith - Honda - (51), Luke Stapleford - Triumph - (47) a Anthony West (46), který se z kubatury WorldSSP přestoupil na zbytek sezóny do WordlSBK.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama