Reklama

WorldSSP 300 - Ana Carrasco: Mám šanci na titul

Po třech letech závodění v MS-Moto3 a jedné sezóně v ME-Moto2 odstartovala Ana Carrasco 2017 s Kawasaki ZX-3R novou kapitolu své kariéry. Nově zavedená kubatura MS-Supersport by ji měla pomoci.

V prosinci se Ana Carrasco definitivně rozloučila s představou vrátit se nazpět do paddocku Grand Prix, když vloni bezúspěšně závodila v ME-Moto2 - v 11 závodech sezóny 2016 nezískala ani jeden jediný bod. Nechala si vyoperovat z levého ramene železnou destičku, kterou si tam musela nechat vložit po pádu na Sachsenring 2015.

Španělka, která má za sebou celkem 46 startů v MS-Moto3 s nejlepším umístěním v Top-8 ve finále 2014 ve Valencii, nezískala žádnou nabídku do MS-Moto3; o Moto2 ani nemluvě, a tak svou novou šanci vidí v MS-Supersport 300.

Ve svých 20 letech (oslaví je 10. března) bude patřit Španělka k nejstarším účastníkům. tohoto šampionátu. „Jsem stále ještě mladá, ale mám na svém kontě hodně zkušeností. A to je určitě moje výhoda“, říká Carrasco.

V nové mistrovské sérii bude tým od Any Carrasco nasazovat motocykl Kawasaki Ninja ZX-3R: „V MS-Superbike je Kawasaki nejsilnější značkou, takže doufám, že i v mé sérii. Tým mně věří a já jsem přesvědčena, že máme dokonce dobré šance na to, bojovat o špici. Já si myslím, že máme na pódiová umístění a budeme bojovat o titul mistra světa“.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama