Reklama

TV-kuchař zavírá nejen kuchyni, ale i týmy Moto2 & Moto3

Španělský televizní kuchař Karlos Arguiňano - obdoba našeho Zdeňka Pohlreicha - končí své účinkování jako šéf motocyklových týmů v kubaturách Moto3 a Moto2 a oba týmy se tak ztratí z paddocku MotoGP.

Španělský tým AGR (AGR je dle zakladatelů týmu Arguiňana & Ginese) populárního kuchaře z TV Karlose Arguiňana, 69-letý pocházející z města Gipuzkoa v Baskicku, se po této sezóně z paddocku MotoGP vytratí.

Tým AGR, zvyklý na úspěchy Jonase Folgera (2014 a 2015), je letos absolutně bez jediného pódiového umístění, skoro 70-letý Bask už nemá další motivaci dávat své vlastní peníze z TV-Show do motocyklového závodění, neboť vynaložené peníze neodpovídají dosaženým výsledkům.

V Moto2 je tým AGR v sezóně 2017 totálně zklamán Kolumbijcem Yonnym Hernandezem (jednou na P9 a jednou na P10) a ani jeho nástupce Američan Joe Roberts si nevede lépe - v posledních dvou závodech GP P29. a P21.

V kubatuře Moto3 získala Maria Herrera během dvanácti závodů sezóny 2017 pouze jeden bod.

Týmový manažer Iker Burutxaga chtěl zachovat minimálně tým v Moto2, ale nic z toho nebude. Během závodního víkendu v Aragónu bude vše oficiálně oznámeno.

AGR zažil nejlepší roky 2014 a 2015 s Jonasem Folgerem. Bavorčan pro tým AGR vyhrál dokonce 2 závody GP-Moto2 a získal další čtyři umístění v Top-3. 2016 převzal jeho místo v Moto2 a motocykl Kalex Marcel Schrötter (6x v Top-10).

To vše ale bude po sezóně 2017 pouze historií.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama